WILDLANDS verwelkomt kantjils in de Birdy Bush

Ontmoet de Javaanse Kantjil in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen!

Vanaf vandaag kun je een Javaanse kantjil bewonderen in de grootste overdekte jungle ter wereld, hier in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Deze fascinerende dieren zijn een van de kleinste hoefdieren ter wereld, met een maximale lengte van vijftig centimeter en een gewicht van slechts twee kilogram. Een opvallend kenmerk van de kantjil is hun forse, uitstekende hoektanden die zichtbaar blijven zelfs wanneer hun bek gesloten is.

Zeldzame Verschijning

In hun natuurlijke habitat op het Indonesische eiland Java leiden kantjils een uiterst verborgen leven. Er is nog maar weinig bekend over deze mysterieuze dieren. Ook in dierenparken zijn kantjils een zeldzaamheid: slechts in 17 dierenparken in Europa kun je deze bijzondere diersoort tegenkomen.

Soortbehoud Programma

Om de gezondheid en diversiteit van de Javaanse kantjilpopulatie in dierenparken te waarborgen, nemen ze deel aan een Europees fokprogramma voor bedreigde diersoorten, het E.E.P. (European Endangered Species Programme). Momenteel huist een mannelijke kantjil in WILDLANDS. Hij heeft een plekje gevonden in de Birdy Bush, waar hij vrij kan rondlopen tussen de lori’s. Binnenkort hoopt WILDLANDS ook een vrouwelijke kantjil te verwelkomen.

Kom naar WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en maak kennis met deze bijzondere en zeldzame bewoner van onze jungle!