WILDLANDS haalt Elephant Parade terug naar Emmen

Gepubliceerd door Pretparknet op

wildlands emmen parade

Van 25 september t/m 24 oktober worden WILDLANDS Adventure Zoo Emmen en het stadscentrum van Emmen opgevrolijkt door een olifantenparade. Er worden 32 grote kunstolifanten in het park en in het centrum van Emmen geplaatst en deze vormen samen de WILDLANDS Emmen Parade. De Elephant Parade is een onderdeel van de feestelijkheden rondom het 5-jarig bestaan van het dierenpark dit jaar. WILDLANDS heeft, met elf olifanten, de grootste olifantenkudde van Europa. In februari 2021 is de jongste dikhuid Ka Yan geboren.

De olifantenbeelden staan niet door het hele dierenpark, maar op het Kompasplein en in Jungola: het leefgebied van de Aziatische olifant. Ook is een deel van de unieke kunstobjecten in het stadscentrum te vinden. De WILDLANDS Emmen Parade wordt gefinancierd door het WILDLANDS Natuur en Educatie Fonds, de non-profit stichting van het park. Daarnaast opent WILDLANDS tijdens de Parade een pop-up store in het stadscentrum, waar merchandise zoals de kleine olifantenbeeldjes en wandelroutes te koop zijn.

Tijdens de Parade wordt er extra aandacht gevraagd voor de bedreigde Aziatische olifant. Een deel van de inkomsten gaat naar de NGO’s Elephant Family en Friends of the Asian Elephant. In 2010 werd er al eens een Elephant Parade in Emmen gehouden. Naast de WILDLANDS Emmen Parade worden er in 2021 meerdere evenementen rondom het vijfjarig bestaan georganiseerd. Deze zijn terug te vinden op www.5jaarwildlands.nl

wildlands olifantje geboren