Neushoornvrouw overleden in Wildlands

Gepubliceerd door Pretparknet op

nieuwe neushoornman in wildlands

In dierenpark Wildlands in Emmen heeft zich een drama afgespeeld. Toen een neushoornman bij een vrouwtje werd gezet om alvast kennis te maken, ging het fout.

Het neushoornmannetje Limpopo werd geïntroduceerd bij de neushoornvrouwtjes Zahra en Elena. Begin deze maand werd Limpopo uit safaripark de Beekse Bergen overgeplaatst naar Wildlands. Vorige week kon het nieuwe neushoornmannetje alvast rondlopen op de savanne waar ook gnoes, giraffen en zebra s te vinden zijn. Dat ging boven verwachting goed. Achter de schermen had Limpopo de neushoornvrouwtjes al kunnen ruiken en zien in een afgesloten stukje stal.

Toen de neushoorns echter op de savanne vrij waren, sloeg de paniek toe. Normaal gezien zouden de neushoornvrouwtjes samen het mannetje zijn plek wijzen op de savanne, maar dat ging mis. Beide vrouwtjes schrokken en gingen er rennend vandoor. Daarop zette het mannetje Limpopo de achtervolging in. Na een achtervolging van een kwartier raakte het vrouwtje Elena uitgeput. Elena liep naar een ondiepe waterpoel en gleed uit. Het dier kwam op haar zij terecht, maar kon niet meer overeind komen doordat ze te moe was. Dierenverzogers hebben nog geprobeerd om het mannetje weg te krijgen bij de waterpoel, maar deze hulp kwam te laat en bleek Elena al verdronken te zijn.

Het is een enorme klap voor de medewerkers van Wildlands. Het is altijd spannend om dieren bij elkaar te zetten, soms moet er ingegrepen worden, maar nog nooit had dat zulke dramatische gevolgen.