Vierde editie Rollercoaster Run to Fight Cancer bijna uitverkocht

Op zondag 11 juni wordt de vierde editie van de Rollercoaster Run to Fight Cancer gehouden, een evenement georganiseerd door Stichting Fight cancer in samenwerking met Walibi Holland.

Deelnemers rennen een parcours met drie attracties en worden gesponsord voor deze bijzondere prestatie om geld op te halen voor kankeronderzoek. Er is een grote belangstelling voor de run en de reguliere inschrijvingen zijn inmiddels uitverkocht. Alleen bedrijven kunnen zich nog als businessteam inschrijven, en kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen zich samen met een begeleider nog aanmelden.

Op zondag 11 juni gaat de vierde editie van de Rollercoaster Run to Fight Cancer van start, na drie succesvolle edities waarin meer dan €150.000 is opgehaald voor kankeronderzoek. Dit jaar zijn er verschillende manieren om deel te nemen aan de run, namelijk de Friends Run (voor deelnemers vanaf 13 jaar en een parcours van 5 kilometer), de Family Run (voor kinderen tussen 8 en 12 jaar met een begeleider en een parcours van 2 kilometer) en de Business Run (voor bedrijventeams en een parcours van 5 kilometer). Er zijn nog tickets beschikbaar voor de Family Run en de Business Run.

Tijdens de run worden deelnemers uitgedaagd door verschillende attracties. Bij de Friends en Business Run zijn dit UNTAMED, Xpress: Platform 13 en Goliath, terwijl bij de Family Run Crazy River, Drako en de nieuwe familieachtbaan van Walibi Holland, Eat my Dust!, op het programma staan.

Alle deelnemers worden gesponsord door vrienden, familie en collega’s om geld in te zamelen voor Fight cancer. Iedereen heeft zijn eigen redenen om mee te doen, zoals deelnemer Jade die samen met haar bonuszus Fée en broertje Finn zal deelnemen en zegt: “

“We zijn in januari ons (bonus)zusje Sterre verloren. Sterre was altijd aan het lachen, gieren en brullen. En om niet te vergeten, ze was helemaal gek van achtbanen. Geen achtbaan was te snel voor onze stoere Sterre. Dit leek ons dus de perfecte kans om op z’n Sterres geld te kunnen ophalen voor dit doel.”

Stichting Fight cancer kan dankzij de donaties van de deelnemers van Rollercoaster Run to Fight Cancer baanbrekend kankeronderzoek financieren. Specifiek is er gekozen voor een onderzoek in het Prinses Máxima Centrum, waar een innovatieve vorm van immunotherapie beschikbaar wordt gesteld voor kinderen en jongvolwassenen die lijden aan leukemie en lymfeklierkanker. Dit zijn de meest voorkomende vormen van kanker bij kinderen, met jaarlijks 220 gevallen.

Meer informatie en inschrijven: www.rollercoasterrun.nl ​
​Aftermovie Rollercoaster Run 2022: https://www.youtube.com/watch?v=Y4kqNb8sjZo