Steunpilaren nieuwe achtbaan Walibi Holland aangekomen

Walibi Holland staat op het punt te beginnen met de bouw van een spectaculaire nieuwe dubbele achtbaan. In 2025 opent het pretpark een single-rail coaster met twee unieke banen: één voor gezinnen en één voor waaghalzen.

De eerste steunpilaren zijn vanochtend aangekomen in Biddinghuizen. Dit werd onthuld in een video op Walibi’s social media. “Een levering uit Amerika,” luidt de begeleidende tekst. Het is de eerste keer dat het attractiepark online iets deelt over deze nieuwe toevoeging. Voorheen vond alle communicatie over het project plaats via Looopings en het interne Walibi-intranet voor personeel. Nu verbreekt het park de stilte.

Op het intranet deelde directrice Mascha Taminiau eerder een foto van blauwe baandelen bij de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction (RMC), klaar om naar Nederland verscheept te worden. In de video van vandaag zijn de steunpilaren groen. Waarschijnlijk krijgen de twee banen verschillende kleuren.

Een single-rail coaster is een achtbaan waarbij de rail uit één spoor bestaat, ook wel bekend als een raptor track. In de treinen zitten passagiers in een enkele rij achter elkaar. Tot nu toe heeft RMC vijf van dit type achtbaan geleverd, allemaal in de Verenigde Staten.