Walibi Winter: pretpark opent voor het eerst in 48 jaar zijn deuren voor de feestdagen

Ontdek betoverende sensaties en laat je betoveren door een reeks spannende nieuwigheden in Walibi, het geliefde pretpark dat sinds zijn opening in de zomer van 1975 de harten van bezoekers heeft veroverd met authentieke ervaringen. Vanaf 16 december krijgt Walibi voor het eerst een winterse make-over, waardoor het park wordt doordrenkt met de betovering van Kerstmis.

Beleef een unieke winterervaring in het park dat bekend staat om zijn geschiedenis van opwinding en avontuur. Vier themazones, drie magische activiteiten en zelfs een sfeervolle kerstmarkt zijn minutieus ontworpen om zowel jong als oud te verwonderen. Sluit het jaar in stijl af en laat je verwarmen door hartverwarmende sensaties tijdens dit betoverende winterfestijn!

De winteropening markeert een historische primeur voor Walibi sinds de lancering op 26 juli 1975. Desondanks heeft Walibi zoals altijd gestreefd naar verrassing en verwondering, waarbij bezoekers een ervaring krijgen die perfect past bij het seizoen. Magie, gezelligheid en heerlijk genot staan centraal in dit betoverende evenement, waardoor het een onvergetelijke toevoeging wordt aan de rijke geschiedenis van Walibi.

Het enthousiasme van de Managing Director van Walibi Belgium, Jean-Christophe Parent, werkt aanstekelijk: “De opening van het park in de winter was voor ons alleen maar een optie als we het groots konden aanpakken en ons publiek opnieuw konden verrassen. Ik ben er zeker van dat het harde werk van onze teams om het park te transformeren in een betoverende, glinsterende wereld, gezinnen en vriendengroepen die op zoek zijn naar een warm onthaal tijdens de feestdagen zal verblinden”.

Ontdek 4 betoverende themazones naast de 38 kinder-, familie- en thrillattracties(1) die Walibi tot een geliefd park maken. Deze winterse betovering omvat ook 3 magische activiteiten die de bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden.

Bij aankomst betovert de Glowing Greetings zone, gelegen aan de ingang van het park, onmiddellijk met een feestelijke kerstsfeer. Met talloze lichtjes, meeslepende geluidseffecten, notenkrakers in Walibistijl en een indrukwekkende 8 meter hoge kerstboom, zullen zowel jong als oud in vervoering worden gebracht. Terwijl bezoekers door het park wandelen, bereiken ze de Alpine Village zone op het niveau van de Weerwolf. Hier omringt een bergdecor de kerstmarkt met 18 chalets, waar bezoekers kunnen genieten van raclettes, tartiflettes en andere winterse specialiteiten, en thematische items kunnen kopen. De reis gaat verder naar Frozen Land, een magische omgeving geïnspireerd door het Verre Noorden, met een indrukwekkende ijsbaan van 750 m2, een dagelijkse show, een gletsjerbar en een betoverende wandeling door een bos met lichtgevende accenten. Aan de andere kant van het park wacht de vierde zone, speciaal ontworpen voor de allerkleinsten: Polar Playground, een feestelijke speeltuin waar kinderen de Kerstman en zijn elfen kunnen ontmoeten, wat resulteert in een betoverend gezinsmoment. Deze vier themazones bieden een ongeëvenaarde winterse betovering voor alle bezoekers van Walibi.

walibi belgium winter entree
Entree Walibi Belgium Winter

En 3 exclusieve betoverende activiteiten wachten op de bezoekers tijdens de winteropening van Walibi. Ontdek buitengewone dromerige belevenissen, waaronder het Crystal Pavilion waar bezoekers kunnen schaatsen op een overdekte ijsbaan van 750 m2 en drie keer per dag kunnen genieten van een betoverende show. Voor de jongsten biedt de historische attractie Melody Road een charmante rit in koetsen langs een route met vijf betoverende scènes die de verbeelding van kinderen zullen prikkelen. Wonder Woods, in het hart van een betoverd bos, voegt de finishing touch toe aan de winterse ervaring van het park. Hier worden bezoekers meegenomen naar een wereld vol fantasie, magie en verwondering, die tot leven komt terwijl ze erdoor wandelen. Deze exclusieve activiteiten maken de winteropening van Walibi tot een onvergetelijk en magisch evenement.

Ontdek een seizoensgebonden aanbod bij Walibi deze winter! Het winterseizoen start op het weekend van 16 en 17 december, en van 23 december 2023 tot 7 januari 2024 is het park dagelijks geopend, met uitzondering van 25 december en 1 januari. Geniet van de winterbeleving van 11:00 tot 19:00 uur, met uitzondering van 24 en 31 december, wanneer het park een uur eerder sluit om 18:00 uur. Zo heb je meer kostbare tijd om samen met je gezin te beleven. Mis deze speciale winterse dagen niet en plan je bezoek aan Walibi nu!

Tickets kosten €40 voor volwassenen en €35,50 voor kinderen. Kinderen onder 1 meter genieten het hele jaar door van gratis inkom in het park.

(1) Waterattracties (Radja River en Flash Back) en de Vampire zijn niet toegankelijk voor bezoekers tijdens het Walibi Winter evenement.

plattegrond winter walibi belgium
Plattegrond Winter Walibi Belgium