Walibi Belgium vanaf zaterdag 1 april weer open

Met de opening van de deuren op zaterdag 1 april, is Walibi Belgium volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuw seizoen vol avontuur.

Het park nodigt bezoekers uit om te genieten van een verbazingwekkende en meeslepende ervaring die sinds 2016 steeds uitgebreider en aantrekkelijker is geworden voor een gevarieerd publiek. Dit is te danken aan de aanleg van unieke thematische zones, genaamd ‘Worlds’, met nieuwe attracties die zowel sensatiezoekers als gezinnen aantrekken, en aan de ontwikkeling van populaire evenementen met creatieve concepten. Kortom, Walibi kijkt uit naar een nieuw jaar vol sensatie, emotie en verrassingen.

Ontwikkelingsplan Walibi Belgium

Walibi Belgium – Aqualibi maakte in 2017 bekend dat het een ontwikkelingsplan had opgesteld om de bezoekerservaring op structureel en thematisch vlak te verbeteren. Sindsdien zijn er vijf gethematiseerde werelden, zes nieuwe attracties, vijf eetgelegenheden en twee winkels aan het aanbod toegevoegd. Dit heeft bijgedragen aan een nog betere ervaring voor de bezoekers van het park.

Exotic World

Het ontwikkelingsplan heeft tot dusver zijn hoogtepunt bereikt met de introductie van een spannende expeditie buiten de grenzen van Exotic World. Avonturiers worden meegenomen naar het hart van een verloren wereld, waar ze worden geconfronteerd met een mythisch en woest wezen genaamd Kondaa. Kondaa is de hoogste en snelste Megacoaster van de Benelux en zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor de durfals onder ons.

kondaa experience walibi belgium
Kondaa

Silverton

Deze zomer voegt Walibi nog een nieuwe familie-attractie toe aan het park. Deze attractie neemt bezoekers mee naar het Wilde Westen en zal daarom te vinden zijn in het westerngebied van het park, vlakbij Dalton Terror. De naam van de attractie is gekozen door Walibi’s fangemeenschap na een online wedstrijd en verwijst naar de trein die in de 19e eeuw het mijnstadje Silverton bediende. Dit stadje ligt op 3.000 meter hoogte in de Rocky Mountains in Colorado. Deze toevoeging biedt een nieuwe en spannende ervaring voor families die op zoek zijn naar avontuur en sensatie.

Vier nieuwe waterglijbanen in Aqualibi

Vanaf december 2023 zal Aqualibi aanzienlijk uitbreiden met de bouw van een nieuwe toren met vier revolutionaire glijbanen. Daarnaast zullen er verschillende werkzaamheden plaatsvinden om het waterpark klimaatneutraal te maken. Het totale kostenplaatje van dit project bedraagt ongeveer 30 miljoen euro. Deze investering zal zorgen voor een nog betere ervaring voor bezoekers die op zoek zijn naar avontuur en ontspanning in het water.

Uitbreiding Aqualibi in Walibi Belgium

Verruiming openingstijden Walibi Belgium

In 2023 verruimt Walibi zijn openingskalender door voor het eerst in de geschiedenis van het park open te gaan tijdens de kerstvakantie. Deze uitbreiding zorgt voor een versterking van het evenementenaanbod en biedt bezoekers de kans om tijdens de feestdagen te genieten van alle attracties en activiteiten. In 2024 is het plan om ook open te gaan tijdens de krokusvakantie en daarmee evolueert Walibi naar een activiteit die het hele jaar door toegankelijk is. Deze ontwikkeling biedt bezoekers nog meer mogelijkheden om het park te ontdekken en te genieten van alle attracties en evenementen, ongeacht het seizoen.

Halloween

Walibi organiseert al meer dan 20 jaar een hoogwaardig Halloween-evenement, waarbij alles uit de kast wordt gehaald om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Elk najaar biedt het park een scala aan enge attracties, spookhuizen, shows en scare zones, waar duizenden bezoekers op af komen om geheel vrijwillig doodsangsten uit te staan. Ook dit jaar zal Walibi tijdens de herfstvakantie (2 weken voor de Franstalige gemeenschap), van 23 oktober tot en met 5 november 2023, een griezelig gezellige sfeer creëren die na zonsondergang intenser en grimmiger zal worden.

walibi belgium halloween drukte verwacht
Halloween in Walibi Belgium

Winteropening

Om zijn familieaanbod te verbeteren, zal Walibi tijdens de kerstvakantie een gezellig evenement organiseren, compleet met feestelijke versieringen en activiteiten. De details van de aangeboden activiteiten en openingstijden zullen later dit jaar bekend worden gemaakt.

Meer info: Walibi.be

Gerelateerde berichten