Walibi Belgium: Halloween met 2 verschillende ervaringen en een hoop nieuwigheden

Van 21 oktober tot en met 5 november 2023 brengt Halloween Walibi je opnieuw in de ban van een enge fantasiewereld. Dit jaar presenteert het park twee unieke Halloween-ervaringen met opwindende nieuwigheden die zowel families als fervente horrorliefhebbers zullen aanspreken. Houd er rekening mee dat Walibi tijdens de hele Halloweenperiode werkt met verplichte reserveringen.

Walibi onthult een opwindende vernieuwing voor zijn niet-te-missen horror evenement. Dit jaar organiseert het park 2 verschillende Halloween-ervaringen. Gezinnen kunnen van 22 tot 26 oktober en op 5 november genieten van een Halloween-ervaring op maat van kinderen met decoraties en animaties. Het park is geopend van 10:00 tot 18:00 uur. De nachtelijke ervaringen (21 oktober, van 27 oktober tot 4 november) zijn daarentegen gereserveerd voor echte horrorfans en vinden plaats van 10:00 tot 22:00 uur. Dus, maak je klaar voor tien angstaanjagende nachten.

Spannend nieuws voor degenen die van een adrenalinekick houden: Walibi breidt zijn Halloween-kalender uit met extra nachtelijke evenementen! Dit najaar kunnen bezoekers de donkerste hoeken van het park verkennen en oog in oog komen te staan met pure gruwel tijdens niet 7, maar 10(!) huiveringwekkende nachtelijke ervaringen. Bij valavond kunnen ze zich een weg banen door 4 angstaanjagende spookhuizen en 5 scarezones, getuige zijn van een macabere optreden van onze circusartiesten in een meeslepende show en genieten van een bloederige culinaire ervaring.

De absolute blikvanger van dit najaar is zonder twijfel het nieuwe spookhuis, Pandemonium. Deze sinistere circustent is het speelveld van een krankzinnige spreekstalmeester. Hij leidt dapperen die zijn avontuur aandurven op een verraderlijk pad door de slinkse spelletjes van zijn gemene circusartiesten. Niet geschikt voor tere zieltjes! Bezoekers kunnen ook de bestaande spookhuizen (Nagulai, The Curse of Amun en Mine Blast) herontdekken, met enkele aanpassingen aan de scenografie van deze drie spookhuizen.

Daarnaast maken ook de festivalzone Rebellion Land en de Psycho Circus-zone hun terugkeer dit najaar. Deze laatste wordt echter aanzienlijk uitgebreid en omgedoopt tot Psycho Circus XXL. Bovendien worden er 3 nieuwe scarezones (Mandu, Doomed Ruins en Gaz Leak) geïntroduceerd bij de ingangen van respectievelijk Nagulai, The Curse of Amun en Mine Blast om de ervaringen verder te verrijken en intenser te maken.

The Freaks, een adembenemende rockshow, keert een tweede keer terug naar het Tiki-Theater met 4 voorstellingen per dag tijdens de nachtelijke ervaringen (14:00, 16:00, 18:00 en 20:00 uur). Tot slot kunnen bezoekers hun smaakpapillen verwennen tijdens het Freaky Pizza Festival, waar de echte show zich afspeelt in de keuken. Onze duivelse chef opent de deuren van zijn culinaire creativiteit en serveert smaakvolle horror!

Griezelig leuke tijd met de hele familie

Walibi heeft ook 6 speciale familiedagen in petto. Van 22 tot en met 26 oktober en op 5 november maken de angstaanjagende nachtelijke evenementen plaats voor een gezellig herfstsfeest met kindvriendelijke decoraties en animaties.

Kinderen kunnen zich uitbundig vermaken in de nieuwe Pumpkin Fair-zone. Terwijl de jongste bezoekers zichzelf transformeren tot echte speurneuzen die de ondeugende geheimen van het pompoenfestival onthullen, kunnen hun ouders genieten van de indrukwekkende sculpturen in deze zone. Het plezier gaat vervolgens verder in het nieuwe kinderspookhuis, Phantom Express, waar dappere avonturiers worden meegenomen op een spannend treinavontuur met speelse spoken.

Het gezinsaanbod wordt verder uitgebreid met de Psycho Circus XXL-zone, die tijdens de familiedagen een aangepast programma voor kinderen aanbiedt, en het Freaky Pizza Festival voor een smakelijke pauze vol plezier. Gezinnen kunnen ook drie keer per dag (13:30, 15:00 en 16:30 uur) genieten van de show “The Freaks” in het Tiki-Theater en ontspannen na al het griezelplezier in de 4D-cinema met een spannende Halloween-special met Dracula!

Praktische informatie: prijzen, vereiste reserveringen en mobiliteit

De entreeprijzen voor volwassenen variëren tussen € 48 en € 53, afhankelijk van de gekozen Halloween-ervaring en de bezoekdatum. Voor kinderen variëren de prijzen tussen € 43 en € 48. Toegang tot 3 spookhuizen is tegen betaling: € 9 voor het nieuwe spookhuis Pandemonium en € 8 voor Nagulai en The Curse of Amun. De 5 scarezones, het spookhuis Mine Blast, de show “The Freaks” en de activiteiten tijdens familiedagen zijn gratis. Er zijn verschillende voorrangskaartopties (SPEEDY) die hieronder schematisch worden weergegeven: ​

Elk jaar groeit de populariteit van Walibi’s Halloween-evenement gestaag. Om ervoor te zorgen dat iedereen volop van de Halloween-sfeer kan genieten, zijn de bezoekersaantallen per dag beperkt tijdens deze periode. Daarom moeten alle bezoekers, zowel dagticketkopers als abonnees, hun bezoekdatum vooraf reserveren via het online boekingsplatform: https://halloween.walibi.net/

Bovendien maakt deze maximale dagelijkse capaciteit in combinatie met het verplichte reserveringssysteem het mogelijk om de drukte in het park te beheren. Om de mobiliteit rond de locatie tijdens deze drukke periode te verbeteren, raadt het Walibi-park in Waver zijn bezoekers ten zeerste aan om alternatieve vervoersopties zoals de trein of carpooling te overwegen. Daarom worden er extra treinen ingezet, met een laatste vertrekmogelijkheid tot 22:59 uur, tijdens de avonden waarop nachtelijke evenementen plaatsvinden. (*Uitzonderingen gelden voor weekends en feestdagen, zie de dienstregeling van de NMBS voor meer informatie)

Ten slotte kunnen bezoekers alle praktische informatie over het Halloween-evenement vinden op de website https://halloween.walibi.be. Daarnaast is er online een sectie met veelgestelde vragen beschikbaar voor aanvullende informatie: https://www.walibi.be/nl/infos/vaak-gestelde-vragen.