Nieuwe achtbaan Kondaa in Walibi Belgium opent 8 mei

Walibi Belgium heeft zojuist het nieuws bevestigd waar vele sensatieliefhebbers al maanden vol ongeduld naar uitkijken: De snelste en hoogste achtbaan van de Benelux, genaamd Kondaa, opent op 8 mei als het park weer open mag.

De spectaculaire megacoaster en het omringende themagebied “Exotic World” vormen de belangrijkste investering ooit in de geschiedenis van het pretpark.

Vanaf zaterdag 8 mei is een bezoekje aan Walibi eindelijk weer mogelijk. Het Buitenplan treedt dan in werking. Het park wacht wel nog op het ministerieel besluit dat de openingsmodaliteiten moet verduidelijken.

Kondaa Walibi Belgium

Megacoaster Kondaa

De gloednieuwe achtbaan torent 50 meter hoog boven het park uit en raast met een topsnelheid van 113 km per uur over een track van maar liefst 1.2 km. Deze opzienbarende attractie breekt ook twee wereldrecords: Kondaa is de megacoaster met het meeste aantal verschillende elementen én de eerste megacoaster met 15 airtimemomenten! Airtime wat?!

Dat is het gevoel van gewichtloosheid; door de snelheid word je uit je stoeltje getild. Een bezoeker zal zelfs 1/3 van de tijd die hij of zij in Kondaa doorbrengt zijn stoeltje nauwelijks aanraken. Kondaa bevindt zich in een gloednieuwe themazone: Exotic World. Hiervoor werd een gebied van 4.5 hectare toegevoegd aan het park. Bezoekers zullen ondergedompeld worden in een vergeten exotische wereld waar een krachtig en mysterieus wezen overheerst.

“Het enthousiasme van het publiek, zowel op nationaal als internationaal vlak, voor Kondaa is waanzinnig. Tijdens de opbouw merkte het park zelfs dat pretparkliefhebbers uren rond de zone kampeerden om een glimp van de attractie op te vangen. Dit is nooit gezien! Kondaa en Exotic World vormen de belangrijkste investering ooit voor Walibi Belgium en het park is overtuigd dat dit project de uitstraling van het park op Europees vlak zal versterken.”

Jean-Christophe Parent, CEO Walibi Belgium
Ontdek de legende van Kondaa

Er werd een meeslepende webserie van vier afleveringen gemaakt om het publiek een exclusief kijkje te bieden achter de schermen van de opbouw van het monster en zijn legende. Ontdek snel de eerste aflevering:

24 gelukkigen

Vanaf vrijdag 30 april lanceert Walibi ook een Facebookwedstrijd – #KondaaRiders – waarbij 12 duo’s kans maken op een zitje tijdens de allereerste rit van Kondaa op 8 mei. Facebook: @walibibelgium

Praktische info

Openingskalender, tickets en coronamaatregelen : www.walibi.be/nl

kondaa walibi belgium

Lees ook: Walibi Belgium 1 aprilgrap