Aqualibi gaat vier maanden dicht voor bouw nieuwe waterglijbanen

Wie deze zomer nog een duik wil nemen in het zwembad van Walibi Belgium, moet snel handelen, want het waterparadijs Aqualibi gaat op zondag 27 augustus tijdelijk dicht voor ingrijpende werkzaamheden.

Pas zo’n vier maanden later zullen bezoekers weer welkom zijn. Al maandenlang wordt er bij Aqualibi gewerkt aan vier sensationele nieuwe waterglijbanen van de Canadese fabrikant ProSlide Technology, met voorlopige namen als TornadoWave, Dueling RocketBlast, Canon Bowl en RallyRacer. Deze toevoegingen worden door Walibi als uniek in de Benelux beschouwd. Het zwembad was eerder dit jaar al enkele weken gesloten vanwege het bouwproject, maar sinds half februari kunnen zwemliefhebbers weer terecht. Nu is het echter tijd om ook het bestaande gebouw aan te pakken, waardoor de poorten na de zomervakantie opnieuw sluiten.

De heropening is gepland voor december, vóór de start van de kerstvakantie. Oorspronkelijk werd gesproken over zaterdag 23 december, maar volgens de online kalender is het zwembad nu open voor publiek vanaf vrijdag 22 december. Gedurende deze periode kunnen geïnteresseerden de voortgang van de werkzaamheden gemakkelijk volgen op de parkeerplaats van Walibi, aangezien de glijbanen recht naast de hoofdingang worden opgebouwd.

kerst in aqualibi