Alle nieuwe glijbanen in Aqualibi zijn geïnstalleerd

Op 28 augustus heeft Aqualibi haar deuren gesloten om te beginnen aan de spannende tweede en laatste fase van haar ambitieuze uitbreidingsproject. Deze fase omvat voornamelijk de bouw van een indrukwekkende nieuwe toren, die op 22 december officieel haar deuren zal openen. Deze toren is uitgerust met vier innovatieve waterglijbanen die ongetwijfeld voor opwinding zullen zorgen. Tegelijkertijd zet het waterpark zich in voor energiebesparing en duurzaamheid, als onderdeel van hun doel om tegen 2030 klimaatneutraliteit te bereiken. Dit grootschalige project vertegenwoordigt een totale investering van maar liefst € 30 miljoen. Laten we nu eens een kijkje nemen achter de schermen van de gedurfde plannen van Aqualibi.

Alle ogen zijn momenteel gericht op de indrukwekkende toren, die een hoogte heeft van maar liefst 25 meter en de vorm heeft van een afgeknotte piramide. Deze toren herbergt vier splinternieuwe waterglijbanen die uniek zijn in de Benelux:

  1. Duelling RocketBlast: Hier kunnen bezoekers de uitdaging aangaan in een spannende snelheidswedstrijd, terwijl ze comfortabel in tweepersoonsbanden zitten. Deze glijbaan biedt opwindende afdalingen en beklimmingen, mogelijk gemaakt door baanbrekende waterjettechnologie. Het is de eerste RocketBlast-glijbaan met duels in heel Europa.
  2. Rally Racer: Deze glijbaan biedt een spannende race-ervaring op twee banen met vier verschillende duelzones, waardoor de concurrentie tussen bezoekers wordt aangewakkerd. Het is de eerste glijbaan van dit type in de Benelux.
  3. Canon Bowl: Hier belanden bezoekers in tweepersoonsbanden in een opwindende trechter, gevolgd door een avontuurlijke afdaling door een opening. Een duizelingwekkende ervaring die je niet wilt missen.
  4. Tornado Wave: Deze glijbaan jaagt bezoekers in tweepersoonsbanden eerst door een scherpe acceleratiebocht en daarna in een gigantische golf, wat zorgt voor een adrenalinekick. Het is de eerste glijbaan in Europa die een ‘golf’ en een ‘acceleratiebocht’ combineert.

De nieuwe toren, waar deze vier sensationele glijbanen hun start- en eindpunt hebben, is naadloos verbonden met het bestaande gedeelte van het waterpark via een overdekte gang langs de wildwaterrivier ‘Rapido’. Met deze uitbreiding van 1.000 m² zal het totale oppervlakte van Aqualibi toenemen tot maar liefst 8.000 m². De interne decoratie van de toren is geïnspireerd op de wereld van het surfen, waardoor bezoekers zich volledig ondergedompeld voelen in een golfachtige sfeer.

Maar dat is nog niet alles! In het voorjaar van 2024 opent Aqualibi een prachtige openlucht ontspanningsruimte en een horecagelegenheid naast het bestaande ‘Palm Beach’-restaurant. Bovendien worden er verbeteringen aangebracht in het bestaande gedeelte van Aqualibi om het comfort van de bezoekers te verhogen, waaronder een transformatie van de receptie. Deze opwindende ontwikkelingen maken een dagje Aqualibi tot een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

“Dit is het meest ambitieuze project voor Aqualibi sinds de opening in 1987. We breiden de ervaring voor onze bezoekers uit door 4 nieuwe ‘state-of-the-art’ glijbanen toe te voegen. Deze nieuwe attracties zullen ons zeer gevarieerde aanbod aan sensaties voor bezoekers van alle leeftijden verder versterken en Aqualibi bijgevolg positioneren als een referentiewaterpark voor gezinnen in België, maar ook over onze landsgrenzen heen.”

Julien Demonté – Directeur Aqualibi

Op weg naar een Klimaatneutrale Toekomst

Eerder dit jaar heeft Walibi Belgium – Aqualibi aangekondigd dat ze stappen zetten om de volledige locatie in Waver tegen 2030 klimaatneutraal te maken. De huidige inspanningen zijn gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie van Aqualibi en het elimineren van koolstofuitstoot uit hun resterende energieverbruik.

Om het energieverbruik van Aqualibi te verminderen, worden verschillende maatregelen genomen. Allereerst wordt de bestaande isolatie verbeterd op meerdere fronten, waaronder transparante dakstructuren, gevels, platte daken en deuren. Daarnaast worden nieuwe hoogwaardige verwarmings- en ventilatiesystemen geïnstalleerd om te voldoen aan de warmtebehoeften voor het water en, gedeeltelijk, voor de omgevingslucht. Ook zullen energie-intensieve installaties, zoals de motoren van de waterattracties, worden vervangen. Tot slot wordt er actief gewerkt aan het verminderen van het waterverbruik.

De nieuwe glijbanen van Aqualibi – Foto Walibi Belgium