Toverland heeft de openingsdatum van de nieuwe attracties aangekondigd

Ontdek de nieuwste attracties en uitbreidingen in Attractiepark Toverland vanaf 1 juli!

Het middeleeuwse themagebied Avalon wordt momenteel uitgebreid met vier spannende attracties, twee speelplaatsen en interactieve belevingen. Toverland is verheugd om aan te kondigen dat deze toevoegingen vanaf zaterdag 1 juli 2023 toegankelijk zullen zijn voor het publiek. Met deze uitbreiding wordt Avalon nog aantrekkelijker voor een breed publiek en kunnen bezoekers langer genieten van dit magische gebied. De totale investering bedraagt maar liefst 11,5 miljoen euro. Ontdek meer informatie over deze geweldige toevoegingen op toverland.com/nieuw2023.

Beleef vier nieuwe attracties

In 2018 opende Toverland het betoverende Avalon met de sensationele wing coaster Fēnix, de boottocht Merlin’s Quest en het bedieningsrestaurant The Flaming Feather. Dit jaar voegt het park twee grote en twee kleine attracties toe. De twee grote attracties zijn Dragonwatch, een familievriendelijke valtoren die bezoekers naar een hoogte van 17 meter brengt, en Pixarus, een vliegtuigmolen waarin de inzittenden zelf kunnen beslissen hoe vaak ze over de kop gaan. Wat Pixarus uniek maakt, is dat deze is geplaatst in de schuin gekantelde bocht (de ‘helix’) van Fēnix, waardoor beide attracties rakelings langs elkaar zullen vliegen. Ook kunnen jongere bezoekers genieten van de feestelijke carrousel Jumping Juna en een betoverende rondrit door Merlijns magische kruidentuin, genaamd de Garden Tour.

Extra belevingen en speelplezier

“We hebben ervoor gezorgd dat het verhaal van het middeleeuwse themagebied Avalon nog verder wordt uitgebreid”, aldus Peter van Holsteijn, hoofdontwerper. “We wilden het gebied nog completer maken voor het hele gezin. Dit doen we niet alleen met de nieuwe attracties, maar ook door interactieve kijktaferelen en nieuwe karakters te introduceren, zoals vriendelijke vuurdraken en de eenhoorn Juna. Daarnaast kunnen onze jongste gasten op ontdekking gaan in een spetterende waterspeeltuin en een kleurrijke speelplaats.”

Lees ook: Toverland line-up derde editie YouTubersXToverland bekend

Bouwupdates

Bij de realisatie van deze uitbreiding zijn maar liefst 35 bedrijven uit 8 verschillende landen betrokken, met in totaal 300 medewerkers. De bouwwerkzaamheden zijn gestart in september van vorig jaar en op 1 juli 2023 zullen de nieuwe attracties hun deuren openen. Voor dit project is een indrukwekkend bedrag van 11,5 miljoen euro geïnvesteerd. Blijf op de hoogte van de bouwontwikkelingen via de social media en website van Toverland. Daarnaast kun je een exclusieve ‘making-of’ serie vinden op het YouTube-kanaal, waarin je een kijkje achter de schermen krijgt van de totstandkoming van deze bijzondere uitbreiding.

Foto’s: Toverland