Schommelschip in Toverland buiten werking voor uitgebreid onderhoud

Toverland’s Scorpios ondergaat uitgebreid onderhoud en sluit wekenlang na zomervakantie

Het iconische schommelschip van Toverland, Scorpios, zal een uitgebreide onderhoudsbeurt ondergaan die meerdere weken in beslag neemt, beginnend op maandag 28 augustus, na de zomervakantieperiode. Deze ingrijpende operatie, die naar verwachting zal eindigen op vrijdag 6 oktober, omvat de volledige demontage van het schommelschip binnen de eigen werkplaats van Toverland door het vaardige technische team van het park. Dit wordt beschreven als een bijzonder unieke en arbeidsintensieve onderneming, waarbij een imposante kraan het schip volledig zal optillen, inclusief de vier pilaren waaraan het is bevestigd, als onderdeel van deze grootschalige renovatie. De uitstraling van de attractie blijft grotendeels onveranderd, maar Toverland verzekert dat alle onderdelen worden vernieuwd en er weer als nieuw zullen uitzien.

Eerste keer in dertien jaar

Scorpios opende voor het eerst voor bezoekers in 2010, en sindsdien heeft deze attractie, gebouwd door Metallbau Emmeln uit Duitsland, nog nooit zo’n grondige demontage ondergaan. “Dit markeert de eerste keer in dertien jaar dat er onderhoud van deze omvang wordt uitgevoerd,” aldus Toverland. Er zal aanzienlijke aandacht worden besteed aan de vernieuwing van de elektrische systemen aan de binnenkant. “Na deze operatie zal het schommelschip klaar zijn voor vele spannende jaren.”

Kraanwerkzaamheden Gepland voor Woensdag 30 augustus en Donderdag 31 augustus
Een kraan zal aanwezig zijn voor deze werkzaamheden op woensdag 30 augustus en donderdag 31 augustus. Om dit mogelijk te maken, wordt het themagebied Ithaka tijdelijk geblokkeerd en wordt er een alternatieve wandelroute geboden, die bezoekers door de wachtrij van de houten achtbaan Troy zal leiden. Helaas blijft de kinderattractie, Paarden van Ithaka, die naast het schommelschip ligt, gesloten op de aangegeven data vanwege deze noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden.