Attractiepark Toverland valt internationaal in de prijzen

Toverland schitterde op de IAAPA Expo Europe, de jaarlijkse vakbeurs voor de vrijetijdsindustrie, door het winnen van twee prestigieuze gouden en drie zilveren awards.

Deze erkenning omvatte de felbegeerde gouden Park World Excellence Award voor ‘Best Regional Park of the Year’ en de titel ‘Best Rides of the Year’ voor de nieuwe attracties in het betoverende themagebied Avalon.

Jean Gelissen jr., de Algemeen Directeur van Toverland, straalt van trots bij het ontvangen van deze indrukwekkende prijzen. Hij verklaarde: “We zijn buitengewoon verheugd dat Toverland en onze recente uitbreiding op deze manier worden beloond. Het is een welverdiende erkenning voor het onvermoeibare werk dat ons toegewijde team heeft verricht.” De Park World Excellence Award voor ‘Best Regional Park of the Year’ wordt uitgereikt aan attractieparken met maximaal anderhalf miljoen jaarlijkse bezoekers die zich onderscheiden hebben met buitengewone prestaties in het afgelopen jaar. De ‘Best Rides of the Year’-award wordt toegekend aan innovatieve en unieke nieuwe attracties. Deze prestigieuze prijzen worden toegekend door een panel van deskundigen in de vrijetijdssector, onder de vleugels van het gerenommeerde tijdschrift Park World.

Internationaal gezien oogstte Toverland eveneens succes door het bemachtigen van twee zilveren European Star Awards. Deze erkenning omvatte ‘Europe’s Best Regional Theme Parks’ en ‘Europe’s Best New Attractions 2023′, waarbij de adembenemende vliegtuigmolen Pixarus in de schijnwerpers stond. De European Star Awards zijn een initiatief van het vooraanstaande tijdschrift Kirmes & Park Revue. Als klap op de vuurpijl behaalde Pixarus ook een eervolle tweede plaats in de categorie ‘Europe’s Best New Attractions’ tijdens de parkscout|plus awards.

In juli 2023 introduceerde Toverland vier gloednieuwe attracties in het magische themagebied Avalon. Hiermee werd het attractieaanbod in dit betoverende gebied nog aantrekkelijker gemaakt voor een breder publiek, wat resulteerde in een verlengde verblijfsduur. Naast twee opvallende grote attracties en twee charmante kleine attracties werden extra speelplaatsen en diverse interactieve belevenissen aan Avalon toegevoegd. Deze indrukwekkende investering bedroeg maar liefst 11,5 miljoen euro.