Untamed in Walibi Holland is open

Gisteren opende Walibi Holland feestelijk de gloednieuwe hybride achtbaan Untamed van de fabrikant Rocky Mountain Construction.

Untamed is een hybride achtbaan, een stalen rail met een houten constructie. Voor de houten constructie werd een groot deel van de houten achtbaan Robin Hood hergebruikt. Untamed is een achtbaan van wereldformaat. Met een hoogte van 36,5 meter is deze hoger dan Robin Hood en ook langer, namelijk 1085 meter. Untamed is ongetemd, want van begin tot eind, blijft de trein op snelheid door de baan gaan. De topsnelheid is 92 km/uur. De baan telt enkele verrassende elementen. Met vijf keer over de kop heeft Untamed een wereldrecord te pakken voor een hybride coaster.

Lees ook: Hoogste punt van Untamed bereikt

De baan werd gisteren om 13.30 uur geopend voor 500 genodigden en pers. Vanaf 15.00 uur konden de bezoekers van het park de achtbaan doen. De reacties zijn overweldigend. Dit is echt #hardgaan in Walibi Holland!!! Een investering die veel extra bezoekers naar het park in Biddinghuizen zal trekken. Wat hier is weggezet, is echt ongeëvenaard!

Directrice Mascha van Till opent Untamed in Walibi Holland.

Er zijn 14 airtime-momenten, oftewel, het moment waarop je als het ware een beetje los komt van je stoeltje door de G-krachten. Dat maakt de baan tot een echte topper. De bouw van Untamed begon in oktober 2018, nadat Robin Hood zijn laatste rondje had gereden, en kostte het park zo’n 12,5 miljoen euro.

Mis deze nieuwe achtbaan niet en bestel hier je tickets!

untamed walibi holland lift hill
De liftheuvel van de nieuwe hybride achtbaan in Walibi Holland.
untamed walibi holland
Unieke elementen in de achtbaan.
untamed first drop walibi holland
De first drop.
untamed wegwijzer walibi holland
Vele wegen leiden naar de nieuwe RMC baan.
untamed walibi holland