Pretparken 11 mei mogelijk weer open

Als de situatie het toelaat, zijn pretparken en dierentuinen in Nederland vanaf 11 mei weer open. Tijdens de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge werd dit bekend.

11 mei

De openingsdatum van pretparken 11 mei is nog onder voorbehoud afhankelijk van de situatie rondom het coronavirus. De opening van de pretparken is onderdeel van het openingsplan van het kabinet. Alleen als het aantal besmettingen omlaag gaat en en druk op de ziekenhuizen is afgenomen kan er worden versoepeld. Pretparken in Nederland zijn al vanaf half december dicht. De brancheorganisatie Club van Elf had gehoopt om de parken in de meivakantie al open te hebben.

Test

Om een pretpark te bezoeken zou in eerste instantie een verplichte test op corona nodig zijn. Deze maand zijn er diverse parken die als test open gaan zoals Avonturenpark Hellendoorn, Artis, Blijdorp, Madurodam, Ouwehands Dierenpark en de Efteling. Het kabinet wil nu alleen testen verplicht stellen bij binnenlocaties, zoals musea en bioscopen. Bij overdekte dagattracties zoals Madame Tussauds, Plopsa Indoor Coevorden, Sea Life en het nieuw te openen Legoland Discovery Centre Scheveningen is de test vooralsnog verplicht.

Dierentuinen

Ook dierentuinen staan te trappelen om weer open te gaan. De dierenparken zijn in ieder geval tot 10 mei nog gesloten en hopen ook op 11 mei weer open te gaan. In België zijn dierentuinen al wel open in tegenstelling tot de pretparken zoals Bobbejaanland en Plopsa.

pretparken 11 mei
Wild Wings Duinrell

Lees ook: Efteling neemt deel aan pilot van Fieldlab