Nederlandse Ski Vereniging benoemt SnowWorld tot officiële training locatie in aanloop Olympische Winterspelen

Dit winterseizoen markeren de vijf vestigingen van SnowWorld in Nederland een belangrijke mijlpaal als ze officiële trainingsfaciliteiten worden van de Nederlandse Ski Vereniging. Deze samenwerking voorziet talentvolle sneeuwsporters in diverse disciplines van de ideale omgeving om zich voor te bereiden op nationale en internationale competities, met als hoogtepunt de Olympische Winterspelen van 2026. Tijdens een symbolische ceremonie heeft voormalig Olympisch skiër Maarten Meiners een schild overhandigd om de nauwe band tussen SnowWorld en de NSkiV te benadrukken.

Herbert Cool, Hoofd Sportontwikkeling & Partnerships bij NSkiV, benadrukte het belang van deze samenwerking: “We zijn verheugd over de verdere versterking van onze samenwerking met SnowWorld, aangezien het cruciaal is dat jonge talenten zich kunnen ontwikkelen. SnowWorld biedt het hele jaar door optimale trainingsfaciliteiten en fungeert als gastheer voor veel van onze evenementen en wedstrijden, vooral in het voorseizoen en naseizoen. Dankzij deze samenwerking verzekeren we dat onze toekomstige wintersportkampioenen zo vaak mogelijk op de sneeuw kunnen trainen.”

SnowWorld richt zich niet alleen op nationale en internationale competities, zoals slalom, slopestyle en rail, maar heeft tevens een sterke focus op de voorbereiding van atleten voor de aanstaande Olympische Winterspelen en Paralympische Winterspelen in 2026. Onder de noemer TeamNLsnow begeleidt NSkiV de weg naar het behalen van Olympisch goud.

Maarten Meiners, voormalig topskiër die deelnam aan World Cups en de Olympische Spelen van 2022, deelde zijn persoonlijke ervaring: “Ik heb zelf wekelijks getraind in SnowWorld en begrijp dus het belang van hoogwaardige trainingsomstandigheden dicht bij huis. Met veel plezier overhandig ik het officiële schildje aan SnowWorld om de samenwerking op het gebied van talentontwikkeling te onderstrepen.”

Remko Klein, Commercial Director van SnowWorld, onderstreept de toewijding van SnowWorld: “SnowWorld is er voor zowel recreatieve als professionele wintersporters. We zijn trots om bij te dragen aan toekomstige successen op het wereldtoneel van de wintersport.”