Lagotronics Projects presenteert dark-ride Kunibert’s Abenteuer

Lagotronics Projects introduceert Kunibert’s Abenteuer: een interactieve en spannende dark ride bij Wild- und Freizeitpark Klotten

Alleen de dapperste avonturiers durven het kasteel van ridder Kunibert en zijn voorouders te betreden. Kunibert’s Abenteuer is een spannende donkere rit waarbij bezoekers elke keer iets nieuws ontdekken.

Kunibert’s Abenteuer

De interactieve dark-ride, Kunibert’s Abenteuer, is volledig ontworpen in een spookachtig kasteelthema. Het verhaal is gebaseerd op ridder Kunibert, een bekende Duitse legende, die door zijn moeder op een missie is gestuurd om te bewijzen dat hij een moedige ridder is, net als zijn voorouders. Hij mag pas terugkeren als hij zijn missie vol gevaarlijke opdrachten heeft volbracht. Ondertussen zijn in het kasteel alle 64 spoken (voorouders, familieleden en vrienden uit het verleden) samengekomen om een ​​groot bal te organiseren om zijn terugkeer te eren.

Tijdens de rit ontdekken bezoekers het spookleven in het kasteel door kaarsen aan te steken met een speciale interactieve lucifer, in negen verschillende scènes. De kaarsen worden verlicht door het raken van doelen (er zijn 160 doelen geïnstalleerd). De gasten moeten als een team samenwerken om alle kaarsen aan te steken en zoveel mogelijk punten te verzamelen. In ruil voor het aansteken van alle kaarsen worden ze beloond met verbluffende blacklight-scènes met geesten, prachtige landschappen en andere speciale effecten. Hoe meer kaarsen er branden, hoe meer de scène zal onthullen en bezoekers kunnen genieten van de prachtige scènes. Maar pas op: elke kaars flitst slechts een paar seconden … De slotscène is fascinerend, met alle geesten die dansen en vieren op de enorme bal om de terugkeer van ridder Kunibert te eren!

Bij het verlaten van de balzaal, door een kasteelraam aan de rechterkant, zullen bezoekers ridder Kunibert zien rijden met zijn paard over de ophaalbrug van het kasteel om het enorme bal bij te wonen. Dit wordt gemaakt met een videoprojectie met behulp van een laserprojector en een transparant projectiescherm.

De verhaallijn, gebaseerd op een Duitse legende, is volledig ontworpen door onze creative director. Stemacteurs werden ingehuurd om de verhaallijn voor deze rit vast te leggen. De verhaallijn wordt gespeeld via luidsprekers die in de voertuigen zijn geïnstalleerd. Dit is niet de enige audio die in de voertuigen is verwerkt; de geluidseffecten van de interactieve apparaten worden uitgezonden door de luidsprekers van de voertuigen. Daarnaast zijn er luidsprekers geïnstalleerd langs het hele nummer voor de achtergrondmuziek, om de ervaring compleet te maken. De achtergrondmuziek wordt geactiveerd door de positie van de voertuigen op de baan. Dit zorgt ervoor dat de audiofragmenten op het juiste moment beginnen te spelen.

Bij de ingang en wachtrij van de rit zijn twee monitoren geïnstalleerd: één om de vorige scores te bekijken en één waarop een deel van de verhaallijn wordt gedeeld, om de nieuwsgierigheid van bezoekers te wekken over wat ons te wachten staat! Vlak voor het station is een ander scherm opgehangen met daarop de spelregels en veiligheidsmaatregelen.

Aan het begin van de rit is er een korte pre-showscène, waar bezoekers vier schilderijen tot leven kunnen brengen met hun interactieve apparaten. De mensen op deze schilderijen veranderen in geesten. Dit is het begin van een avontuurlijke rit!

In het voertuig heeft elke speler zijn eigen scorebeeld, om te zien hoeveel punten er tijdens de rit worden behaald. Aan het einde van de spannende tour kan iedereen zijn persoonlijke scores bekijken op de live scoremonitor. Zijn ze blij met het resultaat of willen ze het spannende avontuur opnieuw aanpakken en hun score verbeteren?

Kortom een ​​spannende en grappige dark-ride-ervaring voor alle leeftijden!

Bekijk de attractie op de website van het park.

Gehele Dark Ride ontworpen door Lagotronics Projects
Lagotronics Projects heeft de hele rit ontworpen en geleverd; van conceptontwerp en verhaallijn tot productie en installatie van alle showapparatuur, media en thema’s.