Klimrijk Brabant veiligste klimpark van Nederland

Klimrijk is buitengewoon veilig. ANWB benoemt Klimrijk uit Veldhoven tot één van de veiligste klimparken van Nederland

klimrijk
Veldhoven, dinsdag 27 mei 2014 – Nederland telt circa 25 klimparken, maar ze zijn niet allemaal even veilig blijkt uit een test van de ANWB. Klimrijk Brabant is een van de veiligste klimparken van Nederland en heeft ook nog voldoende fun-factor. Dit blijkt uit een test van de Kampioen.
Een testteam, bestaande uit een klimexpert en een onderzoeker van de ANWB, beoordeelde elf klimparken op de fun-factor (combinatie van aantal hindernissen, variatie, moeilijkheidsgraad en aantal klimroutes) en veiligheid. Daarbij werd gelet op toezicht, instructie en het gebruikte zekeringssysteem. Vooral dat laatste is van belang. Bij veel parken zijn klimmers permanent gezekerd, met minimaal één karabiner en/of een katrol. Deze parken beoordeelt de ANWB als veilig, omdat de klimmer altijd vast zit aan de kabel en dus niet kan vallen.
Veiligheidsinstructie en –systeem
Klimrijk Brabant hanteert een permanente speedrunner, waarbij klimmers het parcours in één keer afleggen. Dit systeem is superveilig én kindvriendelijk. Klimmers krijgen ook vooraf een instructiefilm te zien om de fun-factor en de veiligheid te verhogen. In het klimbos zijn ook altijd instructeurs aanwezig. Klimrijk heeft 4 parcours met 50 verschillende obstakels en een eigen moeilijkheidsgraad.
Klimmen is mogelijk vanaf 1.30 meter. Klimrijk biedt tevens vrij toegang tot het terras en speelberg aan bijvoorbeeld (groot)ouders en kleine kinderen die niet mee kunnen klimmen. Meer informatie en online reserveren: www.klimrijk.nl.