Klimbos Avontuurlijk Paasloo open!

Van een verwaarloosd bos tot een levendig klimbos
Het afgelopen jaar is het Krolsbergerbos in Paasloo omgetoverd tot het prachtige Klimbos Avontuurlijk Paasloo. Na maanden van voorbereiden en bouwen en uitvoerige testen is het Klimbos nu gereed voor de zomergasten.
Maandag 30 mei vond de feestelijke opening plaats door gedeputeerde dr. Y.J. van Hijum van provincie Overijssel. Een mooie mijlpaal voor de eigenaren, bouwers en alle anderen die betrokken zijn geweest bij de realisatie van dit project.
Het initiatief kwam van de broers Remi en Jan Oosterveld van Recreatiecentrum De Eikenhof in Paasloo, buurman Roelof Onstwedder van Camping Krolsbergen en Roel van Hoorn van villapark De Weerribben. Zij staken een aantal jaar geleden de koppen bij elkaar over het bos dat lag te verloederen in de gezamenlijke ‘achtertuin’ van hun bedrijven.
Van het idee naar de realisatie was een lange weg met bezoeken afleggen aan andere klimparken, het zoeken naar een bouwer, de wet en regelgeving naleven en trainen van de instructeurs. Van Hoorn over het proces: “Vergelijk het met drie gezinnen, die samen met elkaar op vakantie willen. We zijn er uitgekomen met als mijlpaal vandaag de opening van het Klimbos”
Het klimbos telt vier verschillende parcoursen, goed voor een gezamenlijke lengte van 697 meter, met in totaal 51 verschillende hindernissen tot een hoogte van 9 meter. Ook is er een kinderklauter route voor de allerkleinsten wat lager bij de grond.
Op zaterdag 4 juni organiseert het Klimbos een opendag van 11.00 – 17.00 uur met de feestelijke opening van het Kevertje Kees pad, demonstratie free runnen, introductie boogschieten, introductie arrow battle, springkussens en stormbaan. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze dag gratis bij te wonen.