El Rio Grande in Walibi Holland weer geopend

De attractie El Rio Grande in Walibi Holland is vanaf vrijdag 2 augustus weer geopend voor publiek. Naar aanleiding van de eerste resultaten van het onderzoek zijn afgelopen week extra maatregelen getroffen bij de attractie.
Extra maatregelen
Naar aanleiding van het incident op dinsdag 23 juli, waar een 10-jarig meisje ernstig gewond raakte, zijn er verschillende extra veiligheidsmaatregelen getroffen. De maatregelen zijn in overleg met en na goedkeuring van aangewezen keuringsinstantie TÜV en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit uitgevoerd. De extra maatregelen zijn door TÜV geïmplementeerd en gekeurd, voordat de attractie geopend wordt.
Toedracht
Naar aanleiding van het onderzoek is een voorlopige conclusie getrokken waar de toedracht van het incident naar voren komt. Een combinatie van verschillende factoren is de oorzaak van het incident dat op dinsdag 23 juli plaats vond bij El Rio Grande in Walibi Holland. Onder andere een combinatie van slechte weersomstandigheden, taalbarrière en vroegtijdig verlaten van de attractie heeft ertoe geleid dat het incident heeft plaatsgevonden.
Bron: Walibi Holland

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*