Efteling zet bobslee in de verkoop

Na 35 jaar zal De Bob in de Efteling plaats gaan maken voor een nieuwe familieachtbaan Max & Moritz. Fons Jurgens, de directeur van de Efteling zet daarom een bobslee te koop op Marktplaats.

Sinds enkele dagen staat het item op de veilingsite en is tot heden ruim 50.000 keren bekeken. Het hoogste bod tot nu is € 8.597,00 en de opbrengst gaat naar Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor zieke kinderen en hun familie gelegen naast het park ter hoogte van de Python.

De bobslee weegt 1.080 kilo en heeft een afmeting van 4,26m x 1,55m x 1,63m. Op zondag 1 september rijden de voertuigen van de attractie hun laatste rondjes, daarna zal één bobslee worden geleverd aan de hoogste bieder. In de beschrijving van de advertentie staat verder nog dat de bobslee recent nog is gekeurd, lichte gebruikerssporen bevat, en je geen Bob hoeft te zijn of te heten.

De Bob werd in 1985 geopend en kostte destijds zo’n 7,5 miljoen gulden. De baan heeft een lengte van 524 meter, is 22 meter hoog en de voertuigen halen een snelheid van 60 km per uur.

Lees ook: De BoB wordt vervangen door familieachtbaan