Efteling verwelkomt in jubileumjaar recordaantal van 4,2 miljoen bezoekers

Na succesvolle investeringen volgt dit jaar nieuwe parkshow Raveleijn
De Efteling wist in 2012 het recordaantal van ruim 4,2 miljoen gasten voor een bezoek aan het attractiepark in Kaatsheuvel te interesseren. Dit betekent dat voor het vierde jaar op rij de magische grens van 4 miljoen bezoekers gepasseerd is. Het park bevestigt daarmee haar positie in de top van Europese attractieparken. De koers die de afgelopen jaren in gang is gezet om de Efteling verder te ontwikkelen en internationaal op de kaart te zetten, wordt in 2013 voortgezet met de nieuwe parkshow Raveleijn.
Bart de Boer, Voorzitter Raad van Bestuur van de Efteling: “In het jubileumjaar 2012 hebben we flink geïnvesteerd in het park. Naast het pannenkoekenrestaurant Polles Keuken en het sprookje De Nieuwe Kleren van de Keizer, werd op de 60e verjaardag van de Efteling (31 mei) de sensationele watershow Aquanura voor het eerst aan het publiek getoond. Deze 17 miljoen euro kostende fonteinenshow heeft ongetwijfeld een belangrijke bijdrage geleverd aan de stijging van onze bezoekersaantallen. Voor de Efteling een bevestiging dat investeren in deze tijden loont.”
In 2013 vervolgt de Efteling de ingeslagen weg. In samenwerking met het gerenommeerde Franse themapark Puy du Fou is vanaf 30 april een geheel nieuwe parkshow te bewonderen in de speciaal hiervoor gerealiseerde arena van de magische stad Ravelijn. Deze nieuwe show is uiteraard weer gebaseerd op het bekende verhaal van de Efteling en Paul van Loon. In meerdere voorstellingen per dag van 20 minuten ontvouwt zich een spannend spektakel met paarden, raven, verbazingwekkende stunts en speciale effecten met water en vuur.