Dierenrijk lanceert App en verwijdert diereninformatieborden

Bert & Ernie presenteren app tijdens Sesamstraatdag op zondag 21 juli 
Nuenen, vrijdag 12 juli 2013 – Poe hee! Op zondag 21 juli wordt het gezellig druk in Dierenrijk. Op deze dag komen tv-helden Tommie, Elmo, Bert en Ernie uit Sesamstraat naar Dé Kinderdierentuin van Nederland en kunnen kinderen op de foto met deze Sesamstraatvrienden. Bert en Ernie vervullen die middag een belangrijk rol. Zij presenteren dan tijdens de WieWeetWatQuiz de nieuwe Dierenrijk app. Een gratis te downloaden app waarbij bezoekers op een interactieve manier kennismaken met de bewoners van Dierenrijk. Voor de introductie van deze app worden alle informatieborden in Dierenrijk verwijderd, omdat uit onderzoek is gebleken dat bezoekers deze niet of nauwelijks lezen.
Dierenrijk kiest vanaf nu voor een nieuwe vorm van educatie. In plaats van diereninformatieborden bij elk verblijf, verzorgt het park dagelijks interactieve dierenshows en kunnen bezoekers de Dierenrijk app downloaden. Met deze app kan men op verschillende plaatsen in het park informatie opvragen over de dieren, maar ook over de shows en de aankomende evenementen.
Educatie
Tijdens de dierenshows, zoals de olifanten- en zeehondenshow, geven verzorgers informatie over de dieren en hebben bezoekers de mogelijkheid om vragen te stellen. Daarnaast vindt er elke dag een WieWeetWatQuiz plaats. Een quiz waarbij de dierenkennis van bezoekers wordt getest met als hoofdprijs het voeren van de berberapen.
Onderzoek
Uit onderzoek blijkt dat de huidige diereninformatieborden in het park niet of nauwelijks gelezen worden. “De huidige tijd vraagt om een andere manier van informatie inwinnen”, zegt Parkmanager Martin van Hees. “Omdat we hier graag gehoor aan willen geven, hebben we besloten alle diereninformatieborden te verwijderen en een app te lanceren.”
App
Bij de dierenverblijven staan vanaf heden bordjes met de soortnaam, een illustratie van het dier en een nummer. Deze items zijn terug te vinden in de app. Men kan met de app foto’s van de dieren bekijken, leuke weetjes lezen en de plattegrond bekijken. De plattegrond laat meteen zien waar de bezoeker zich op dat moment bevindt. Om ervoor te zorgen dat bezoekers niets missen van de evenementen en shows kan er een ‘alert’ aangezet worden, zodat de bezoeker voor aanvang van de show een melding ontvangt. Ook is het mogelijk om via de app een speurtocht te volgen waarbij de bezoeker met aanwijzingen door het park langs de dieren wordt gestuurd. Bij de meeste dieren kan een quizvraag over het betreffende dier beantwoord worden. Voor diegenen die geen mogelijkheid hebben om de app te downloaden blijft Dierenrijks Grote Dierenboekje bestaan, waarin ook alle informatie over de dieren te vinden is. De app is zowel voor iOS als voor Android te downloaden. Tevens beschikt Dierenrijk over WiFi.
Sesamstraatdag
Naast de belangrijke rol die Bert en Ernie op zondag 21 juli vervullen, zorgt het tweetal samen met Tommie en Elmo voor een gezellige middag. Zo kunnen bezoekers van Dierenrijk meedansen op bekende liedjes uit het populaire kinderprogramma én op de foto met hun favoriete Sesamstraatvriendje.