Björn Ulvaeus (ABBA) spreekt op Euro Attractions Show

Leadership Breakfast in het teken van intellectual properties

(Brussels, Belgium) — Een van de belangrijkste netwerk-evenementen van iedere Euro Attractions Show is het “Leadership Breakfast”. Ook tijdens de EAS in Gotenburg (6-8 oktober 2015) zal een toonaangevende organisatie binnen of buiten de branche, haar kennis en ervaring delen met vertegenwoordigers van de attractieparken-industrie. Ditmaal zal voormalig lid van een van de succesvolste popgroepen ter wereld, Björn Ulvaeus van ABBA, als keynote speaker optreden. Hij zal ingaan op een thema dat voor veel attractieparken steeds belangrijker wordt, het hebben van en het werken met intellectual property.
Het begon in Gotenburg
Björn Ulvaeus (Gotenburg, 1945) groeit op in en muzikaal gezin en in zijn jeugd neemt hij al aan verschillende talentenjachten deel en zit in verschillende bandjes. Op zijn twintigste begint hij aan een studie handelsrecht en sluit deze ook met succes af. Daarna gaat hij samen met Benny Andersson muziek schrijven en produceren. ABBA ontstaat als de vriendinnen van Björn en Benny, Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad zich bij het muzikale duo aansluiten. Het succes van de groep begint met het winnen van het Eurovisiesongfestival van 1974 met het nummer Waterloo. ABBA mag als een van de succesvolste bands ter wereld beschouwd worden met meer dan 200 miljoen verkochte albums (en ruim 370 miljoen platen in totaal). Na het uiteenvallen van ABBA blijven Ulvaeus en Andersson samenwerken. Zij creeërden onder andere de musicals Chess en Mamma Mia!
ABBA als intellectuela property
ABBA is een van de sterkste Europese intellectual properties van dit moment. Het merk komt in diverse entertainmentvormen terug, in theater, film en muziek maar ook in de nieuwste toevoeging: ABBA The Museum (geopend in mei 2013 in Stockholm).  Björn Ulvaeus zal tijdens het Leadership Breakfast een boekje open doen over al deze ontwikkelingen. Speciaal voor de vertegenwoordigers van de attractie-industrie zal hij daarbij stilstaan bij de rol van entertainment en storytelling.
Bijwonen van Leadership Breakfast
Het “Leadership Breakfast” vindt plaats op woensdag 7 oktober. Dit evenement start om 8.30 uur en zal anderhalf uur duren. Hiervoor is een aanvullend ticket op de normale EAS-toegang nodig. Tickets voor de EAS en alle andere evenementen zijn vanaf nu te verkijgen via www.IAAPA.org/EAS.
De Euro Attractions Show vindt plaats van 6 tot en met 8 oktober  2015. De beurs is op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Op donderdag is de beurs van 11.00 tot 16.00 uur geopend. Meer informatie :  www.IAAPA.org/EAS
De IAAPA (International Association of Amusement Parks and Attractions), opgericht in 1918, is de grootste internationale vak-organisatie ter wereld voor amusementbedrijven met een vaste standplaats. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 4.800 aanbieders, leveranciers en individuele leden uit meer dan 90 landen. Het hoofdkantoor van IAAPA staat in Alexandria, Virginia, United States. Er zijn regionale kantoren in Brussel, Mexico, Orlando en Hong Kong. Meer informatie: www.IAAPA.org @IAAPAHQ  #IAAPA @IAAPAEurope  #EAS15