‘Ammolite’ in Europa-Park voor tiende keer op rij beloond met twee Michelinsterren

Sommige tweesterrenrestaurants kiezen voor verrassende locaties, en dat geldt zeker voor ‘Ammolite – The Lighthouse Restaurant’.

Gelegen in Duitslands grootste attractiepark, Europa-Park, heeft ‘Ammolite’ onlangs voor de tiende keer op rij twee felbegeerde Michelinsterren ontvangen.

Uitzonderlijke prestatie

Het behalen van Michelinsterren is elk jaar een spannend moment voor toprestaurants: behouden we onze sterren? Het is zeldzaam dat een restaurant zijn Michelinsterren gedurende tien opeenvolgende jaren weet vast te houden. De prestatie van ‘Ammolite’ getuigt van een consistent hoog gastronomisch niveau, wat extra opmerkelijk is gezien Europa-Park het eerste en enige attractiepark ter wereld is met Michelinsterren.

Locatie en culinaire ervaring

‘Ammolite’ is gevestigd in het themahotel “Bell Rock”, op de begane grond van de vuurtoren. Het restaurant biedt plaats aan 36 gasten en opende zijn deuren in 2012. Chef-kok Peter Hagen-Wiest is vanaf het begin betrokken en creëert gerechten die een combinatie zijn van klassieke Franse keuken met diverse andere invloeden, zoals uit Portugal of Azië. Verse seizoensgebonden producten van eigen biologische teelt en gecertificeerd vlees en vis staan centraal in zijn keuken. Daarnaast beschikt ‘Ammolite’ over een uitgebreide wijnkelder met regionale, nationale en internationale wijnen.

Michelin-beoordeling

De toekenning van Michelinsterren aan ‘Ammolite’ is uitsluitend gebaseerd op de kwaliteit van het eten, zonder rekening te houden met de unieke locatie. Michelin beschrijft het restaurant als volgt: “Bij Ammolite wordt u vakkundig verzorgd door een zeer ervaren team. Chef-kok Peter Hagen-Wiest serveert twee verschillende achtgangenmenu’s: Around the World (een culinaire wereldtournee) en Green Forest (vegetarisch). De gerechten zijn goed gestructureerd, de wijnen zijn uitstekend op elkaar afgestemd en de sfeer is tijdloos, chic en elegant.”

Waardering en motivatie

Chef-kok Peter Hagen-Wiest beschouwt de tiende toekenning van twee Michelinsterren als een erkenning voor het werk van het hele team en als een motivatie om gasten blijvend een onvergetelijke culinaire ervaring te bieden. Thomas Mack, directeur/eigenaar van Europa-Park, deelt in deze trots: “Dit hadden we nooit durven dromen bij de opening van ‘Ammolite’.”

Meer informatie en reserveringen

‘Ammolite’ bevindt zich in Rust, Duitsland, aan de rand van het Zwarte Woud en op ruim vijfenhalf uur rijden vanaf Utrecht. Voor meer informatie en reserveringen kunt u terecht op www.ammolite-restaurant.de.

Grootste horecabedrijf

Europa-Park is het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland, met meer dan 1.000 medewerkers die werken in meer dan 90 restaurants, waaronder de fine dining-restaurants ‘Ammolite’ en ‘Eatrenalin’, en andere gelegenheden.