Plopsa stelt vernieuwde plannen Plopsaqua Mechelen Zennebad voor

Plopsa heeft in februari 2022 Plopsaqua Mechelen Zennebad geïntroduceerd, naast Plopsaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit.

Om het project verder te verfijnen en alle mogelijke bezwaren aan te pakken, heeft Plopsa besloten om de oorspronkelijke vergunningsaanvraag in september 2022 in te trekken. Deze week heeft de Plopsa Group de herziene vergunningsaanvraag voor het zwembad opnieuw ingediend.

“Na het intrekken van onze vergunningsaanvraag in september zijn we actief aan de slag gegaan om ons project te verbeteren. We hebben samengewerkt met interne en externe experts, evenals onze architect, om aanbevelingen van adviesinstanties en de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie met betrekking tot onder andere VLAREM en toegankelijkheid te verwerken. Op basis daarvan hebben we ons project verder verfijnd”, aldus CEO a.i. Koen Clement.

Het nieuwe zwemcomplex, een investering van 50 miljoen euro, zal zich bevinden op de Technopolis-site en zal naast recreatieve faciliteiten ook onderdak bieden aan verschillende sport- en zwemclubs na de sluiting van het huidige zwembad Geerdegemvaart. Plopsaqua Mechelen Zennebad zal volledig geïntegreerd worden in de omgeving en zal bereikbaar zijn te voet, per fiets, met de bus, de auto en de autocar. Gemotoriseerde voertuigen zullen een aparte, conflictvrije ingang krijgen, zodat voetgangers en fietsers veilig het waterpark kunnen bereiken. Ook de toegankelijkheid met het openbaar vervoer wordt verbeterd, evenals de toegangswegen in de nabijgelegen woongebieden van het zwembad. Nu de vergunningsaanvraag opnieuw is ingediend, kijkt de Plopsa Group met vertrouwen uit naar het officiële vergunningsproces.