Plopsaqua Landen-Hannuit officieel geopend met openingsfeest

Plopsaqua Landen-Hannuit officieel geopend met spectaculair openingsfeest

Plopsaqua Landen-Hannuit, een investering van €25 miljoen en gelegen pal op de taalgrens voor een optimale bereikbaarheid, ging in juni reeds open voor het grote publiek. Gisterenavond vond dan ook eindelijk de officiële opening plaats, dit gebeurde tijdens een spectaculair openingsfeest in aanwezigheid van de burgemeesters van Landen en Hannuit, Waals minister Crucke, Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof, en tal van BV’s en genodigden.

plopssaqua landen hannuit

Op woensdag 9 juni werd Plopsaqua Landen-Hannuit, een samenwerking met de Waalse stad Hannuit en Vlaamse stad Landen, plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van ministers-presidenten Elio Di Rupo en Jan Jambon en, uiteraard, de burgemeester van Hannuit Emmanuel Douette, burgemeester van Landen Gino Debroux en Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. Gisterenavond vond dan ook eindelijk het openingsfeest, onder grote belangstelling, plaats.

Naast het stedelijke gedeelte met een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met vier banen, die aan het grote aantal scholen, groepen en clubs beantwoordt, is er een reusachtig recreatief gedeelte met drie spectaculaire glijbanen waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, een golfslagbad, Wild River, indoor en outdoor waterspeeltuin, peuterbad, bubbelbaden, buitenzwembad, ligweide en sauna. De zones zijn volledig rond de leefwereld van Maya de Bij en Bumba ingericht. “We verwachten in Plopsaqua Landen-Hannuit zo’n 400.000 bezoekers per jaar.”, licht Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof toe.

opening plopsaqua landen hannuit

Samenwerking met de steden Hannuit en Landen

Ook de steden Hannuit en Landen droegen bij tot het nieuwe zwemcomplex. Hierdoor genieten de inwoners van een speciale en democratische toegangsprijs. Plopsaqua Landen-Hannuit bleek voor hen de beste optie bij de zoektocht naar een nieuw stedelijk zwembad.

Een maand vol openingen

Naast het grote openingsfeest van Plopsaqua Landen-Hannuit, opende de Plopsa Group afgelopen maand nog heel wat nieuwigheden waaronder een nieuwe Super Wings Zone in het Poolse Plopsa-park Majaland Kownaty, Wickieland in het Duitse Holiday Park en de gloednieuwe, sensationele “The Ride to Happiness by Tomorrowland”-coaster in Plopsaland De Panne.

Plopsaqua Landen-Hannuit is elke dag geopend van 8 uur tot 22 uur. Reserveren op datum is verplicht via www.plopsaqualandenhannuit.be.

plopsaqua landen hannuit