Plopsa-parken bekroond met European Star Awards

Gisterenavond werden de European Star Awards voor de vierde maal uitgereikt door het vooraanstaande Europese vaktijdschrift Kirmes & Park Revue. Hierbij vielen 3 Plopsa-parken in de prijzen.

De prestigieuze European Star Awards worden voor het vierde jaar op rij uitgereikt door het tijdschrift Kirmes & Park Revue op basis van de kritische mening van een 33-koppige onafhankelijke vakjury. Hiermee wil men uitzonderlijke prestaties van pretparken onder de aandacht brengen.
Foto: Plopsa
Plopsaland De Panne doet het op Europees vlak erg goed. Het grootste pretpark van België kaapte gisterenavond tijdens de uitreiking van de European Star Awards de tweede plaats weg binnen de categorie “Europe’s Best Family Parks 2015”. Het recent geopende waterpark Plopsaqua De Panne veroverde een mooie achtste plaats binnen de categorie “Europe’s Best Water Parks 2015”. Plopsaqua telt maar liefst 4 zwembaden en 6 spectaculaire glijbanen, waaronder ‘Sky Drop’, met zijn 19 meter de hoogste waterglijbaan van België.
Holiday Park, mocht dit jaar maar liefst twee awards in ontvangst nemen. Het Duitse Plopsa-park oogst opnieuw succes met de indrukwekkende coaster ‘Sky Scream’. Deze werd vorig jaar pas geopend en kreeg voor het tweede jaar op rij een puike derde plaats toegekend binnen de categorie “Europe’s Best Steel Coasters”. ‘Sky Scream’ katapulteert waaghalzen 3 keer de lucht in met een snelheid van 100 km/u. Plopsa investeerde maar liefst 8 miljoen euro in deze coaster. Om de belevenis van de bezoekers compleet te maken, werd er veel aandacht besteed aan de thematisering. Het huiveringwekkende horrorlabo zorgt ervoor dat de bezoekers zich geen moment vervelen tijdens het aanschuiven.
Daarnaast kaapt de nieuwkomer ‘Sky Fly’ meteen de derde plaats weg in de categorie “Europe’s Best New Attractions 2015”. De gloednieuwe interactieve vliegattractie heeft net z’n eerste zomer achter de rug en werd met veel gejuich onthaald. Hierbij worden bezoekers via een arm in een cirkel van 30 meter geslingerd en kunnen de bezoekers zelf bepalen hoeveel actie ze wensen doordat de 12 vliegtuigjes elk afzonderlijk kunnen bewegen.
CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof nam de prijzen gisterenavond in ontvangst. “De awards zijn een bekroning voor het hele Plopsa-team.”, reageert Van den Kerkhof. “De reacties van onze bezoekers op deze attracties zijn erg lovend, maar daarenboven zijn we enorm tevreden met deze officiële erkenning van de experts in het vak! Het is fantastisch dat onze investeringen gewaardeerd worden, wat een drijfveer is om onze bezoekers op de meest verrassende manieren te blijven entertainen.”
Bron: Plopsa