Plopsa Hotel zoekt 50 nieuwe medewerkers

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van het Plopsa Hotel, het allereerste hotel van de Plopsa Group dat zich vlak naast Plopsaland De Panne bevindt.

Met de opening in het vooruitzicht, zoekt Plopsa 50 nieuwe medewerkers, gaande van receptionisten en barmannen/-vrouwen tot koks en housekeeping.

Het Plopsa Hotel in De Panne is aan de laatste fase van het bouwproces aanbeland. Met man en macht wordt er momenteel voor de afwerking gezorgd. Op dit moment worden de impressionante themasuites van onder andere Samson & Marie, Maya de Bij en Kabouter Plop afgewerkt. Een laatste stap in de richting van de opening eind oktober. “We zijn niet alleen zeer tevreden dat we met het Plopsa Hotel onze eerste stappen in de hotelbranche zetten, maar tevens dat we werkgelegenheid aan 50 nieuwe medewerkers kunnen bieden.”, verklaart Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. Het betreft een groot aandeel vaste medewerkers, waaronder barmannen/-vrouwen, receptionisten, keuken-, ontbijt- en restaurantmedewerkers, koks, housekeeping,… maar ook seizoenskrachten voor receptie, bar, keuken, ontbijt en restaurant.

117 themakamers

Op een totale oppervlakte van 12.000 m2 zal het hotel 117 themakamers, een ruim buffetrestaurant met aanpalend buitenterras, twee bars en drie vergaderzalen tellen met allen een doorgedreven thematisering. Zo heeft het hotel een foyer die volledig als operazaal is ingericht met een impressionante plafondschildering van Maya de Bij. Naast Maya maken ook verschillende andere Studio 100-figuren een prominent deel uit van het decor. Van de 117 kamers kregen er 11 suites een thema van onder andere Samson & Marie, Kabouter Plop, Bumba, K3 en Mega Mindy. Daarnaast zijn er nog 10 luxesuites, voorzien van alle ruimte, luxe en comfort. De overige 96 standaardkamers hebben een neutraler, stijlvol theaterthema.

“Tot 2024 investeren we in totaal 75 miljoen euro in de site De Panne.”, geeft Steve nog mee. Zo staat de opening van een Xtreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne voor 2021 gepland, later volgt ook een gloednieuwe indoorzone in het teken van de circuswereld van Bumba en een vakantiepark met thematische vakantiehuisjes. Aan de bouw van het Plopsa Hotel hangt een prijskaartje van 25 miljoen euro. De officiële opening staat gepland voor eind oktober.

Geïnteresseerden kunnen solliciteren via www.plopsajobs.be

heidi the ride
Heidi de Ride in Plopsaland De Panne