Twaalf kinderen met een motorische beperking keren terug naar Plopsaland De Panne voor evaluatie

Op woensdag 29 maart keren 12 kinderen met een motorische beperking, samen met hun ouders, terug naar het Buurtpolitie Verkeerspark in Plopsaland De Panne om te evalueren hoe het gebruik van een elektrisch autootje hun levenskwaliteit heeft verbeterd.

Dit wordt gedaan in het kader van het “Go Baby Go by VIVES Belgium” project. Sinds 2017 hebben in totaal 48 kinderen met een motorische beperking dankzij dit project een op maat gemaakt elektrisch autootje ontvangen. Dit werd gedaan na een uitgebreide screening door studenten en docenten van de bacheloropleidingen ergotherapie, logopedie en zorgtechnologie van de Hogeschool VIVES. Het doel van het project is om kinderen die beperkt zijn in hun mobiliteit, mobieler en socialer te maken dankzij het autootje. De autootjes werden kosteloos ter beschikking gesteld aan de kinderen door verschillende sponsors.

Op woensdag 29 maart krijgen de kinderen opnieuw de kans om hun rijvaardigheid te tonen in het Buurtpolitie Verkeerspark in Plopsaland De Panne. Naast het feit dat de kinderen elkaar terug kunnen zien, zal vooral geëvalueerd worden hoe het autootje hun levenskwaliteit heeft verbeterd. Ook zal het rijgedrag van de kinderen worden geobserveerd en kunnen docenten en studenten van de opleidingen logopedie en ergotherapie vragen stellen aan de ouders over het gebruik van de autootjes. Op die manier kan worden bekeken of extra opvolging nodig is. Parkmanager Wim Wauters is trots om samen met de partner Van Mossel Vereenooghe dit mooie project van VIVES voor het tweede jaar op rij te mogen ondersteunen en alle kinderen en hun ouders opnieuw een magische dag te bezorgen.

Lees ook: Plopsaparken bieden tijdens de paasvakantie een overvloed aan evenementen