Plopsa bevestigt ‘drive’ naar duurzaamheid met elektrisch wagenpark

Plopsa zet een belangrijke stap richting duurzaamheid met de introductie van 80 elektrische bedrijfswagens, 5 elektrische golfkarretjes en 2 elektrische shuttlebusjes.

Onlangs zijn er ook 40 extra laadpunten geïnstalleerd op de parkeerplaats van het Plopsa Resort Belgian Coast, bovenop de 18 laadpunten die al aanwezig waren.

Na de aankondiging van de investering in elektrische karts bij Plopsa Coo Ardennes, maakt Plopsa opnieuw een groene vooruitgang met de invoering van 80 elektrische bedrijfswagens, 5 elektrische golfkarretjes en 2 elektrische shuttlebusjes voor het Plopsa Hotel. Deze elektrificatie gebeurt in samenwerking met Plopsa’s automotive partner Van Mossel, die met hun expertise de optimale invulling van het wagenpark ondersteunen.

De elektrische voertuigen zullen ingezet worden voor diverse operationele taken binnen de verschillende Plopsa-parken en zullen bijdragen aan de vermindering van de ecologische voetafdruk van het bedrijf. Door over te stappen op elektrische voertuigen, verlaagt Plopsa niet alleen haar CO2-uitstoot, maar draagt het ook bij aan een schonere en gezondere omgeving voor zowel bezoekers als medewerkers.

Naast de overgang naar elektrische voertuigen heeft Plopsa, samen met Eneco eMobility, recent 40 extra laadpunten geïnstalleerd op Parking 3 en 4 van het Plopsa Resort Belgian Coast. Deze nieuwe laadpunten komen bovenop de 18 laadpunten die al aanwezig waren op de site. Door het stimuleren van elektrisch rijden en openbaar vervoer, wil Plopsa elektrisch rijden zo toegankelijk mogelijk maken.

“Bij Plopsa streven we ernaar om verantwoorde keuzes te maken die zowel het milieu als onze bedrijfsactiviteiten ten goede komen. De introductie van deze elektrische voertuigen en het voorzien van extra laadpunten is een concrete stap in die richting, en we zijn vastbesloten om ons duurzaamheidsbeleid verder uit te rollen met nog meer van dergelijke initiatieven,” aldus Kris Biesemans, CSR-directeur van Plopsa.

Deze elektrificatie is onderdeel van een bredere inzet voor duurzaamheid, waarbij Plopsa zich richt op meer energie-efficiëntie, afvalvermindering en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in haar operaties.

Meer informatie over het CSR-beleid van Plopsa is hier te vinden.