30 januari 2023

Geen shows en events in Plopsa Indoor Coevorden tot einde herfstvakantie

Op basis van de huidige coronacijfers, beslist de Plopsa Group om alle shows, Meet & Greets en evenementen in Plopsa Indoor Coevorden te schrappen tot en met het einde van de herfstvakantie.

Deze maatregel heeft ook betrekking op de Belgische Plopsa-parken.

Plopsa blijft tijdens z’n dagelijkse coronavergaderingen de zaken evalueren en stelt vast dat de huidige situatie, waarbij de richtlijnen van het RIVM, extra hygiënemaatregelen en de anderhalve meter afstand tussen huishoudens, goed werkt. Al sinds de opening van het park op 29 mei waren de meet & greets, shows en evenementen afgelast, een moeilijke beslissing maar wel de juiste volgens Rosalie Houtman,

Parkverantwoordelijke van Plopsa Indoor Coevorden: “Momenteel hebben we de juiste balans gevonden om bezoekers een coronaproof en aangename dag te laten beleven. We evalueren dagelijks de huidige situatie, bekijken onze maatregelen en worden deze aangescherpt indien dit nodig is. Concreet betekent dit dat in deze periode de dagelijkse shows van Bumba en andere evenementen niet doorgaan. Het is een drastische maatregel, maar volledig in het belang van onze bezoekers.”, aldus Rosalie. Van de sfeer zullen de mensen weinig moeten missen, de attracties blijven open en in de populaire periodes, zoals Halloween, zal het park ook naar jaarlijkse traditie gedecoreerd worden met duizenden pompoenen en chrysanten.

Online reserveren verplicht

Om het maximaal aantal bezoekers in het park te respecteren, is iedereen verplicht om op voorhand zijn of haar bezoek online op datum te reserveren. Voor Plopsa Indoor Coevorden kan al tot en met het einde van de kerstvakantie gereserveerd worden.

Overige maatregelen

Naast de annulatie van alle shows, events en Meet & Greets, werd de maximale dagcapaciteit verlaagd. Ook de richtlijnen van het RIVM werden goed in acht genomen. De bezoekers worden op alle mogelijke manieren gewezen dat ze standaardmaatregelen zoals veelvuldig ontsmetten en wassen van de handen moeten naleven, en heeft de Plopsa Group verscheidende centrale desinfectie stations geplaatst. Duidelijke en voldoende instructies en informatievoorzieningen zoals borden en markeringen op de grond werden gemaakt die de social distancing moeten garanderen. Er zijn constant ontsmettingsteams actief en contactpunten zoals attracties worden regelmatig grondig gereinigd. Ter voorbereiding op een dagje Plopsa Indoor Coevorden communiceert het park alle informatie via hun website.

wickie coaster plopsa indoor coevorden