Plopsaland De Panne en Plopsa Coo rookvrij vanaf opening seizoen

Met ingang van 1 april zullen Plopsaland De Panne en Plopsa Coo, bij de opening van het pretparkseizoen, volledig rookvrij worden, behalve enkele duidelijk aangegeven rookzones in beide parken.

Eind 2022 kondigde de federale regering aan een rookverbod te willen invoeren op locaties waar veel kinderen samenkomen, waaronder attractieparken. Dit rookverbod past binnen de ambitie van de regering om een ​​rookvrije generatie te creëren. Hoewel het rookverbod in attractieparken pas in 2025 van kracht wordt, heeft Plopsa besloten nu al mee te gaan met de regering en het rookverbod bij de opening van dit pretparkseizoen te laten ingaan.

Rookzones

Er zullen vijf rookzones worden aangewezen in Plopsaland De Panne en drie in Plopsa Coo. Ook wordt er een rookzone voorzien in de buitenzones van de indoorparken. “Ik ben blij met de initiatieven van de regering”, aldus parkmanager Wim Wauters. “We moeten toch even oefenen om de regels effectief te handhaven. Het is voor ons moeilijk om mensen in het park aan te spreken op hun rookgedrag.” Plopsa heeft daarom besloten om rookzones te integreren. Deze zones zullen duidelijk worden aangegeven op de parkplannen en op de locatie zelf.