Naam van alpacaveulen gekozen in Plaswijckpark

Meet & Greet met alpacaveulen voor winnaars namenwedstrijd.

Op 18 januari 2019 verwelkomden wij een wit alpacaveulen in onze kudde. Haar naam – Guapa, wat in het Spaans mooi meisje betekent – werd gekozen via een namenwedstrijd. Er waren meer dan 700 inzendingen en de uiteindelijke winnaars hebben wij op zaterdag 9 februari 2019 in het zonnetje gezet.

Wij nodigden hen uit tijdens een heuse meet & greet om kennis te komen maken met de kleine Guapa. De winnaars en hun introducees werden door de dierenverzorging en onze twee alpacamannetjes opgehaald bij de entree van Plaswijckpark. Na een lekkere wandeling met deze dieren begeleidde wij hen naar de stal waar Guapa, haar moeder, de andere vrouwelijke alpaca’s en een tweede veulen staan.

Daar aangekomen kregen de winnaars extra informatie over de alpaca’s en was er de mogelijkheid om hen van dichtbij te bekijken. Dat gebeurde vanaf het looppad rondom de weide. De moeder van Guapa is erg beschermend tegenover haar kleintje en heeft de neiging om te spugen als “vreemden” te dichtbij komen. Na ongeveer 30 minuten werd de meet & greet afgerond. De winnaars kregen een leuke goodiebag mee als aandenken en konden de rest van de dag in het park verblijven.

Kijk voor meer informatie op www.plaswijckpark.nl of bel 010 – 418 18 36.
Plaswijckpark is ook deze winter dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.