Record brekende achtbanen in Phantasialand geopend

Nieuw themagebied Klugheim in Phantasialand overtuigd met veel liefde voor detail

Brühl, juni 2016. Lang hebben fans wereldwijd op dit moment gewacht: de opening van het nieuwe themagebied Klugheim en de twee record brekende achtbanen TARON en RAIK in Phantasialand. Alleen al de aanblik van de enorme kluwen rails temidden van het mystieke gebied zorgde maandenlang voor euforie. En nu kunnen bezoekers eindelijk ervaren hoe de multi-lanceerachtbaan TARON op topsnelheid door het rauwe rotslandschap schiet en de familie-boomerang RAIK vurig door de ravijnen raast.
Twee achtbanen, zes wereldrecords Het nieuwe themagebied Klugheim is wereldwijd een uniek avontuur en met deze twee voortreffelijke achtbanen ook bijzonder recordwaardig. De twee achtbanen breken maar liefst zes wereldrecords: TARON is de snelste, in zijn bouwstijl de langste, meest verweven en intensiefste multi-lanceer-achtbaan ter wereld. Sneller dan elke andere multi-lanceer-achtbaan raast hij over de langste baan van een achtbaan in deze bouwstijl, tussen rotsen en huizen door, en wordt daarbij twee keer met behulp van de meest intensieve katapult-aandrijving (LSM) ter wereld, gelanceerd. Zijn enorme verweven lay-out met 58 kruispunten, kruist het eigen baanverloop 116 keer, meer dan elke andere multi-lanceer-achtbaan. TARON is pure adrenaline. Ook RAIK breekt twee wereldrecords, hij is ´s werelds snelste en langste familie-boomerang-achtbaan en suist zo snel als een pendel – sneller dan alle andere achtbanen in zijn soort, over de langste baan in zijn bouwstijl – eerst vooruit en vervolgens achteruit door het imposante landschap van Klugheim. Dat is attractiepret voor groot en klein, RAIK is een levendige ervaring voor de hele familie.

phantasialand taron klugheim 2
Lanceerachtbaan Taron in het nieuwe themagebied Klugheim. Foto: Phantasialand

Perfect ingebed in het themagebied TARON en RAIK bieden adembenemende spanning en attractiepret van wereldklasse, de beide nieuwe coasters zijn wereldwijd uniek – ook in hun integratie in het themagebied. Van de antracietkleurige rails tot de in detail vormgegeven treinen; de beide achtbanen gaan volledig op in hun imposante omgeving en zijn daarmee een elementair onderdeel van het themagebied Klugheim. Hier worden een geweldige rit en buitengewone thematisering samengevoegd tot een onvergelijkbare totaalbelevenis.
Door machtige rotsformaties en zwart gras omringd, is in Klugheim een wereld ontstaan waar passie en authenticiteit tot in het kleinste detail gevoeld worden. Heel Klugheim is imposant, mystiek en opwindend echt. De kleding van de dorpsbewoners werd op elk individu aangepast, het eten in het nieuwe restaurant is een zinnenprikkelende tijdreis langs traditionele kookkunsten. Elke lantaarn, elke dakkapel en elke steen werd hier door middel van traditioneel handwerk vervaardigd en vertelt zijn eigen verhaal. Dankzij dit ongeëvenaarde oog voor detail is een themagebied geschapen zoals er zelfs in Phantasialand nog niet was. Klugheim zet in alle opzichten een nieuwe standaard: zo volledig gethematiseerd, zo uitgebreid en authentiek is geen enkel ander themagebied. Samen met de beide sensationele record brekende achtbanen TARON en RAIK resulteert dit in een volledig afgestemde, intensieve totaalbelevenis die wereldwijd zijn gelijke niet kent. Dit werkelijk unieke avontuur is vanaf nu te beleven in Phantasialand. Vanaf nu kan elke bezoeker de fascinatie van Klugheim met alle zintuigen ervaren en de schitterende rit in de record brekende achtbanen TARON en RAIK zelf beleven. Welkom in de unieke wereld van Klugheim.
Het themagebied Klugheim Een totaalbelevenis voor alle zintuigen
Krachtig, mystiek en opwindend echt: dat is Klugheim. Donkere basaltrotsen reiken tot de hemel, over een enorme wirwar van spoor raast een krachtige trein heel dichtbij langs, een ander suist soepel door de ravijnen. Houten draken waken vanaf de stevige daken over het vrolijke dorp, terwijl in Rutmors Taverne het geluid van klinkende pannen te horen is. Een avontuurlijke scène. Ontelbaar veel ambachtsmannen en experts hebben een themagebied geschapen waarvoor elk klein afzonderlijk element zorgvuldig geselecteerd en vervaardigd werd. Samen vertellen zij het bijzondere verhaal van Klugheim. Op deze unieke wijze werd de aankleding voor Klugheim vormgegeven, zoals in geen ander attractiepark ter wereld. „Net als in een echt dorp krijgt elke Klugheimer zijn eigen kleding“, zegt Marlies Kniese, in Phantasialand verantwoordelijk voor de kleding van de medewerkers. Met veel fantasie ontwierp zij een collectie uit meer dan 700 verschillende onderdelen, onder meer met speciaal vervaardigde stoffen en met de hand gemaakt. Want alleen met handversierde accessoires krijgt een outfit zijn eigen karakter, en elke dorpsbewoner zijn compleet unieke, onverwisselbare Klugheim-look. Voor de culinaire belevenis in Klugheim maakte Torsten Hoffmeister – directeur Gastronomie en Hotel in Phantasialand – een reis terug naar zijn kindertijd, op zoek naar gerechten waarvan de smaak en geur een leven lang meegaan: heerlijke huisgemaakte gerechten zoals varkensschenkel met een korst van mout en hop, kaiserschmarren met compote of rijke goulashsoep in een kom van knapperig brood. Alles bereid volgens grootmoeders traditionele recept: eerlijk, authentiek en met liefde. Rutmors Taverne wekt onze geliefde culinaire herinneringen weer tot leven.
Uit de vruchtbare lavagrond van Klugheim ontspruit een zeldzame grassoort: het zwarte Japanse Slangenbaard. De enigszins violet oplichtende zwarte kleur lijkt met het antraciet van het spoor en het grauwgrijze basalt samen te smelten. „Dit zeer bijzondere themagebied heeft natuurlijk ook een zeer speciale beplanting“, legt Michael Jost uit, hij is tuinontwerper in Phantasialand. „Daarom hebben we alleen zwarte of roodgekleurde planten uitgekozen. Dat zag je tot nu toe nergens.“ Of het nu een zadeldak, tonnendak of hellend dak is, elk houten dak in Klugheim is op traditionele wijze met de hand gemaakt. De timmermannen in Klugheim hebben de honderden jaren oude ambacht weer tot leven gewekt. Elk dak is een uniek houten stuk, zowel mooi als authentiek en met een verhaal. Klugheim geeft een tijd weer ver voor de industrialisatie en high tech innovaties, waar flakkerende lantaarns de weg wijzen door de donkere nacht. En zo zijn ook de 275 lantaarns voor het nieuwe themagebied op heel oorspronkelijke wijze ontstaan: in het hete smeedvuur met hamer en aambeeld.
Elk individueel stuk werd met de hand gesmeden, gevormd en versierd. Elke lamp vertelt zijn eigen verhaal, en vult Klugheim met licht en leven. Ook in akoestisch opzicht is Klugheim een unieke belevenis, ontstaan uit veel emotie, ideeën en heel veel plezier. „De soundtrack moest net zo bijzonder zijn als Klugheim zelf“, vertelt Michael Laß, Sound-Supervisor in Phantasialand. Onder zijn leiding werden voor elke themawereld geheel eigen, tot wel 40 minuten durende, tracks gecomponeerd met daarbij een veelvoud aan geluidseffecten. Klanken die op de ene plek heel zacht en teder klinken en elders dynamisch en krachtig aanvoelen. In Klugheim ontdekt men op elke hoek gedetailleerde elementen die het leven in deze bijzondere wereld vormen. Overal bevinden zich sporen van de dorpsbewoners, hun werktuigen, hun wasgoed, hun biervaten: Klugheim leeft. Klugheims thematisering is een bijzonder samenspel van veel onderdelen. Hier smelten muziek en geluidseffecten, geuren en smaken, bouwstijl en decoratie naadloos samen en vertellen een gemeenschappelijk verhaal. Hier worden alle details van de thematisering een eenheid welke Klugheim en alle zintuigen doen ontwaken. In klanken en geuren, verlichting en aankleding: Klugheim leeft! Bekijk hier de première van het nieuwe themagebied Klugheim.

TARON en RAIK: twee achtbanen van wereldklasse.
De nieuwe multi-lanceer-achtbaan en de nieuwe familie-boomerang-achtbaan breken maar liefst zes wereldrecords!
TARON
is de snelste multi-lanceer-achtbaan ter wereld. is in deze bouwstijl de langste multi-lanceer-achtbaan ter wereld. heeft de intensiefste LSM-lancering ter wereld. heeft 58 kruispunten en kruist tijdens de rit 116 maal zijn eigen baanverloop: meer dan iedere andere multi-lanceer-achtbaan ter wereld. Van het zeer verfijnde laswerk van de baandelen tot de ronde ondersteuningen en de zorgvuldig vormgegeven trein: ieder onderdeel van deze multi-lanceer-achtbaan werd uitvoerig geïntegreerd in de thematisering van Klugheim. Dat geldt ook voor zijn lay-out: de antracietkleurige rails voeren dwars door machtig rotsformaties en zelfs huizen! Hierdoor zijn bijzondere “near-miss-effecten” ontstaan. Nog dichter bij de omgeving komen is onmogelijk!
RAIK
is de langste familie-boomerang-achtbaan ter wereld. is de snelste familie-boomerang-achtbaan ter wereld. Dwars door de wirwar van TARONs baandelen loopt RAIKs slingerende lay-out. De familie-boomerang-achtbaan biedt spannende bochtencombinaties, richtingsveranderingen, “near-miss-effecten” en een uniek ritelement: een “fly-through-effect” dwars door zijn eigen station.
Bron: Phantasialand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *