Pretparken in Duitsland moeten dicht

Na onder andere België en Italië moeten ook de pretparken in Duitsland de deuren sluiten vanwege de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus.

Pretparken zoals Phantasialand, Europa-Park, Hansa Park en Movie Park Germany moeten vanaf maandag 2 november gesloten blijven. Tijdens een persconferentie werd dat door bondskanselier Angela Merkel bekendgemaakt. De maatregel moet effect hebben op de bestrijding van het toenemend aantal besmettingen met het coronavirus. Dat heeft bondskanselier Angela Merkel zojuist bekendgemaakt tijdens een persconferentie. De beslissing is onderdeel van een nieuwe reeks maatregelen om het coronavirus in te dammen. Pretparken moeten minstens tot eind november dicht blijven. Dat betekent dat veel parken het winterseizoen vervroegd moeten inzetten. Het laatste Halloween weekend in Movie Park Germany komt hiermee te vervallen.

In eerste instantie zouden parken als Europa-Park en Phantasialand langer openblijven om de sluiting in het begin van het seizoen te compenseren.