Beleef in het Nationaal Militair Museum een ultiem weekend rondom het bekroonde bordspel

Ga de strijd aan met de Nederlands kampioenen Stratego, speel levensgroot Stratego en zoek de vlag in het museum
Zaterdag 28 en zondag 29 november 10:00 – 17:00 uur
Een weekend lang staat het Nationaal Militair Museum in het teken van één van de meest populaire bordspellen aller tijden: STRATEGO. Omringd door een indrukwekkende militaire collectie bestaande uit tanks, vliegtuigen, pantservoertuigen en helikopters geeft Tim Slagboom, tweevoudig Nederlands en Wereldkampioen Stratego, tips en deelt hij zijn winnende tactieken in een speciale workshop. Daarnaast kunnen bezoekers een spelletje wagen tegen Tim en andere Stratego kampioenen, levensgroot Stratego spelen en op zoek gaan naar de vlag die verborgen is in het museum. Wie weet de vlag te veroveren en de kampioenen te verslaan? Op zaterdag 28 en zondag 29 november is het Nationaal Militair Museum dé plek voor Strategofans!
Al decennialang weet Stratego, het iconische bordspel dat draait om het veroveren van de vlag, generaties spelers van alle leeftijden te boeien en zijn er meer dan 20 miljoen spellen verkocht over de hele wereld. Het Strategoweekend in het Nationaal Militair Museum biedt jong en oud de kans om alles te weten te komen over Stratego en de speltactiek te verbeteren. Tegen het indrukwekkende decor van het museum kan iedereen het opnemen tegen echte Stratego kampioenen.
Op zaterdag en zondag kan er om 11.45 uur gestreden worden tegen Tim Slagboom, tweevoudig Nederlands en Wereldkampioen en om 15.00 uur tegen Anjo Travaille, Nederlands Kampioen Barrage (Stratego met 8 spelstukken) en tevens voorzitter van de Strategobond. Op zaterdag kan iedereen het om 13.30 uur opnemen tegen de Wereldkampioen Junioren Vince van Geffen (13 jaar), zijn vader Johnny van Geffen (oud Wereldkampioen) en broer Sem van Geffen (Nederlands Kampioen Junioren 2014, 11 jaar). Op zondag om 13.30 uur kunnen bezoekers het duel aangaan met een Junioren sterspeler. Iedereen die deze kampioenen durft uit te dagen voor een duel, wordt sowieso beloond met een kleinigheidje. Wil je zeker zijn van een duel tegen een Stratego kampioen? Meld je dan vast aan via www.nmm.nl/over-het-nmm/nieuws/stratego-weekend. In het weekend zelf zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Bezoekers die graag de Stratego uitdaging aangaan met hun eigen familie of vrienden Stratego speelstuk kl.jpgkunnen hun strijd leveren op een levensgroot Strategospeelbord met reusachtige speelstukken. Ook kunnen kinderen proberen de echte vlag te veroveren, die in het museum verstopt is. De zoektocht leidt langs de levensechte spelstukken en een aantal objecten die een directe link hebben met Stratego. Bezoekers kunnen op de foto met de levensechte figuren uit het Strategoleger en luisteren naar waargebeurde verhalen van strategische missies van militairen. En voor iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van het spelletje liggen in de museumshop alle Stratego edities alleen dit weekend voor een heel voordelig prijsje.
Tijdens het Strategoweekend worden de reguliere entreeprijzen van het Nationaal Militair Museum gehanteerd: € 9,75 voor volwassenen en € 4,75 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
Kijk voor het volledige programma op www.nmm.nl/over-het-nmm/nieuws/stratego-weekend.
Over Stratego
Het iconische bordspel Stratego is gebaseerd op het tijdperk van Napoleon en behoort tot de populairste bordspellen aller tijden; wereldwijd zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Ook spelen dagelijks vele tienduizenden fans van over de hele wereld het spel online op www.stratego.com.
Over het Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum is 11 december 2014 door Zijne Majesteit de Koning geopend en nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.