Nieuwe coaster studiotour in Movie Park Germany

“Welkom in de Movie Park Studios!” Verhaallijn en thema van de nieuwe coaster blockbuster garanderen nog meer Hollywood in Duitsland in 2021

P&P Projects, IMAscore, Leisure Expert Group en Wiebe Damstra bundelen krachten met Movie Park team voor nieuwe coaster studiotour

(Bottrop-Kirchhellen, 3 december 2020) Movie Park Germany rolt de rode loper uit voor het grootste Hollywood-avontuur in de parkgeschiedenis! Het thema en de verhaallijn van de nieuwe Multi Dimension Coaster, die volgend jaar in première gaat, roept duidelijk op tot spotlights en actie! De nieuwe attractie ter gelegenheid van het 25  jarig jubileum van het park neemt het hele gezin mee op een spannende studiotour door Hollywood met verschillende decors en scènes en een bijpassende voorshow.

De mix van achtbaan en dark ride biedt bezoekers niet alleen snelle en boeiende actie zoals in een blockbuster, maar voert ze ook rechtstreeks naar de wereld van films met een bijpassend Hollywood-verhaal om ze voor één dag een ster te laten worden. ‘Welcome to the Movie Park Studios’ wordt het motto voor de lente van 2021 in het grootste film- en pretpark van Duitsland wanneer de nieuwe achtbaan zijn poorten opent voor het publiek.

Natuurlijk kan een goede blockbuster alleen tot leven worden gebracht door de belangrijkste acteurs en regisseurs. Daarom werkt Movie Park Germany samen met een handvol experts om de nieuwe rit te realiseren. De creatieve hoofden van IMAscore en IMAmotion, de Leisure Expert Group, Wiebe Damstra en het gerenommeerde partner P&P Projects, die al werkte voor Universal en Disney, speelt een leidende rol bij de realisatie van de nieuwe Multi Dimension Coaster door INTAMIN. Voor de uitvoering van dit nieuwe grootschalige project bezocht het Movie Park-team zelfs de originele Hollywood Studios in Californië om een ​​authentiek thema te garanderen.

“We zijn blij om onze bezoekers nog meer Hollywood in Duitsland te kunnen bieden! De nieuwe familie-achtbaan ter gelegenheid van het 25  jarig jubileum van het park is een eerbetoon aan het verleden en tegelijkertijd een nieuwe stap naar een visie op de toekomst”, aldus algemeen directeur Thorsten. Backhaus. “Geïnspireerd door de beroemde Hollywood Studios in Californië, zal de nieuwe achtbaan spectaculair worden opgevoerd met een bijpassende verhaallijn, studio- en decorthema’s en multimedia”.

MPG Studios

+++ Licht, camera, actie: dit zijn de volgende stappen voor de nieuwe achtbaan +++

 Scenario 2021, take 5: de verhaallijn voor een Hollywood-achtig avontuur

De rode loper is uitgerold, de koplampen staan ​​op hun plaats: welkom in de Movie Park Studios! Voordat bezoekers een spectaculaire dag beleven in Hollywood in Duitsland, passeren ze de enorme studiopoort, die is gebaseerd op de iconische studio’s in Los Angeles en het nieuwe herkenningspunt van het themagebied zal zijn. Naast een uitgebreid ontworpen wachtruimte, kunnen alle film- en pretparkfans zich verheugen op een bijpassende voorshow die hen rechtstreeks naar de wereld van sterren en sterretjes brengt.

En nu is het tijd voor actie! Tijdens een spectaculaire studiotour dompelen de gasten zich onder in een kijkje achter de schermen en duiken ze in de verschillende stappen van de filmproductie. Van het filmarchief tot de special effects-afdeling en de geluidsafdeling, de nieuwe coaster neemt hen mee door in totaal 12 verschillende scènes, die doen denken aan bekende filmscènes. Om te voldoen aan de stijl van de glinsterende Hollywood Studios in Californië, wordt het station van de nieuwe indoor coaster gebouwd in de typische art decostijl. Voor de attractie wordt ook een nieuw studiotourlogo ontwikkeld.

De nieuwe attractie overtuigt met een combinatie van toekomstvisie en nostalgie! Bezoekers beleven niet alleen supersnelle pret met snelheden tot 60 km / u, maar verdiepen zich ook in de geschiedenis van het grootste film- en pretpark van Duitsland. “Met de nieuwe Multi Dimension Coaster willen we het merk ‘Movie Park Germany’ verder versterken en ons nog specifieker positioneren als een filmthema-park”, zegt Manuel Prossotowicz, Project Manager en Director Brand Development. Tegelijkertijd nemen we onze gasten ook mee terug naar het verleden van het park om de Movie Park Studios een realistischere ervaring te maken. Bezoekers die al lang op bezoek zijn, kunnen zich onder andere verheugen op talloze paaseieren die alleen maar wachten om te worden ontdekt “.

Elementen van oude attracties, zoals de voormalige “Gremlins Invasion” -rit, de “Cop Car Chase” -coaster en de “Movie Magic Studios” zullen worden geïntegreerd en opgevoerd in de nieuwe coaster-studiotour. Voor de nieuwe rit werden de blauwdrukken van de voormalige studio’s op het Movie Park-terrein, waar al films werden geproduceerd, en oude beelden van vele parkhoogtepunten verzameld en samengesteld. Bovendien worden er nieuwe ervaringen gecreëerd voor het hele gezin. Zo zullen nieuwe personages, ontworpen voor een brede doelgroep, bezoekers begeleiden en vermaken tijdens hun avontuur in de Movie Park Studios.

 Scenario 2021, take 6: de regisseurs en VIP-partners van het nieuwe Hollywood-avontuur

Movie Park Germany opent het gordijn voor een sterk team dat betrokken is bij de realisatie van de nieuwe Multi Dimension Coaster. Met P&P Projects heeft het park een internationaal opererende en sterke creatieveling binnengehaald partner om te werken aan de nieuwe attractie, die gespecialiseerd is in het ontwerpen van thematische meeslepende ervaringen voor de vrijetijdsindustrie. Het team kan al terugblikken op tal van bekende referenties en werkte al voor grote opdrachtgevers als Universal, Disney, Europa-Park, Efteling en Ferrari World Abu Dhabi . De experts produceren ook speciale effecten en geanimeerde figuren en staan ​​klaar om dit verhaal tot leven te brengen met hun kennis van onder meer thematisering, geanimeerde figuren en rekwisieten, audio-videoverlichting en geluid.

Een leidende rol in het creatieve concept achter de nieuwe Hollywood-achtbaan wordt gespeeld door het eigen projectteam van Movie Park Germany en door IMAscore en IMAmotion . IMAscore ontwikkelt de muziek en geluidseffecten voor de nieuwe VIP-attractie. De aangesloten dochteronderneming IMAmotion neemt de hoofdrol op zich voor multimedia en special effects. Voor het grote coasterproject breidt IMAmotion ook zijn portfolio uit en zal voor het eerst verantwoordelijk zijn voor animatie en graphics. Om zowel dramaturgie als muzikale spanning te bieden, heeft Movie Park Germany het gerenommeerde Budapest Philharmonic Orchestra en een 40-koppig koor ingeschakeld voor opnames die de juiste sfeer zullen bijdragen aan de attractie-blockbuster.

Voor de ontwikkeling van het project en voor het ontwerp werkt het park ook samen met de Nederlandse experts van Leisure Expert Group . Een partner die gewend is aan de glitter en glamour van Hollywood, aangezien ze betrokken zijn geweest bij het ontwerp van vele shows en evenementen in Los Angeles en Las Vegas. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf was een vertrouwde ontwerpondersteuning voor Movie Park Germany, aangezien ze al opdracht hadden gekregen voor de wereld met PAW Patrol-thema ‘Adventure Bay’, die in 2019 werd geopend, en het nieuwe thema ‘Excalibur – Secrets of the Dark Forest’, dat werd geïntroduceerd in 2018.

Met Wiebe Damstra heeft Duitslands grootste film- en pretpark opnieuw een jarenlange partner en projectmanager gewonnen om het interne creatieve team van het park te ondersteunen bij de uitvoering en coördinatie. Damstra werkte al als projectmanager voor tal van Europese pretparken. Movie Park en Wiebe Damstra vormen al een goed gerepeteerd team: de afgelopen jaren realiseerde hij samen met zijn bedrijf Damstra Techniek BV de drievoudige lanceerbaan “Star Trek ™: Operation Enterprise” en het nieuwe PAW Patrol themagebied “Adventure Bay”.

 Scenario 2021, take 7: de eerste scènes – ontwikkeling van de nieuwe attractie

Al bij het begin van de conceptiefase, 1,5 jaar geleden, besloot het park om met de nieuwe attractie 2021 nog meer een Hollywood-vibe naar voren te brengen om het centrale thema van het park te benadrukken. “Het creatieve team van Movie Park reisde vorig jaar rechtstreeks naar de beroemde Hollywood Studios in Californië om de grootst mogelijke authenticiteit voor de nieuwe Multi Dimension Coaster te garanderen en om het studiothema zo realistisch mogelijk te kunnen implementeren”, zegt Manuel Prossotowicz.

Maar natuurlijk speelden de bezoekers van het park ook een hoofdrol in de nieuwe blockbuster! Om haar gasten een bijzondere verrassing te geven ter gelegenheid van het 25  jarig jubileum van het park en om in te spelen op de wensen van de doelgroep heeft Movie Park Germany uitgebreide bezoekersonderzoeken uitgevoerd. Op basis van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeken werkte het parkteam samen met tal van gezinnen en deelnemers aan de enquête om te bepalen welke attracties bijzonder gewild zijn.

“De resultaten waren heel duidelijk. Een van de meest populaire attracties waren darkrides en family coasters zonder inversies”, vat Thorsten Backhaus samen. “Met de nieuwe achtbaan combineren we nu de meest gewenste en populaire attractietypes en -elementen om in 2021 een noviteit te creëren die in deze vorm uniek is in Europa”.

De nieuwe indoor coaster zonder inversies is geschikt voor het hele gezin en belooft tegelijkertijd net zo actievol te worden als Hollywood zelf: een dark ride met geluid en speciale effecten, twee voorwaartse en achterwaartse lanceersecties en een 360 graden draaibaar platform bieden een filmische en meeslepende ervaring met multimedia-elementen. Vanwege het algemene thema en de vele interessante route-elementen, spreekt de nieuwe attractie in Hollywood ook jongeren aan en wordt het een attractie voor verschillende generaties.

Het bouw- en realisatieproces in de 3.800 m² grote hal waarin de nieuwe indoorcoaster wordt gebouwd is momenteel in volle gang. Het werk aan de attractie-kaskraker begon al in oktober toen de eerste baanelementen werden opgeleverd. In de komende weken wordt het station van de attractie ingericht en worden de eerste thema-elementen opgeleverd. Vers nieuws uit Hollywood in Duitsland zal regelmatig beschikbaar zijn op de sociale mediakanalen van het park. Alle voortgang van de bouw wordt daar gedocumenteerd.

Daarnaast geeft de volgende video u een eerste voorproefje van het werk van onze partner P & P Projects: