Movie Park Germany viert het 25-jarig bestaan van het Halloween Horror Festival!

In het Duitse Movie Park Germany staat een mijlpaal op het punt om te worden gevierd: het 25-jarig jubileum van het Halloween Horror Festival, met de belofte van het meest angstaanjagende feest in de geschiedenis van het park.

Dit jaar zal het evenement nog gruwelijker zijn dan voorheen, met twee nieuwe huiveringwekkende attracties genaamd “Final Stop” en “Murder Museum – The Art of Killing”. Dit zijn de duivelse geschenken van het park aan alle Halloweenfans.

Maar dat is niet alles! Het entertainment en de shows worden in grotere aantallen gepresenteerd om deze gedenkwaardige gelegenheid te vieren. De angstaanjagende “Madhouse – Insanity Lives Here” show wordt voortgezet met nieuwe elementen en de terugkeer van vorig jaar’s populaire horrorartiesten. S.I.K., de sinistere filmflap, zal dit jaar als een Walking Character fungeren en de parade van monsters leiden. Bovendien worden Halloweenfans getrakteerd op een spectaculaire lichtshow op de Horrorwood Boulevard, een nieuwe 4-D film genaamd “The Conjuring”, en spannende mappingshow genaamd “Horrorwood Rises”. DJ Max Bering & Friends en de geliefde hypno-casting met zintuigverwarrende Stephan Nölle maken ook hun comeback.

Achterin het park wacht nog meer onheil: het westelijke themagebied is getransformeerd tot “Hillbilly Town”. Hier heeft het horrorhuis een geactualiseerd verhaal gekregen en luistert nu naar de naam “Secrets of St. Elmo – Last Hunt”. Zelfs het gastronomische aanbod is doordrenkt van Halloween-sfeer.

“Voor ons is het 25-jarig jubileum van het Halloween Horror Festival een belangrijke mijlpaal waar we buitengewoon trots op zijn,” zegt Managing Director Thorsten Backhaus. “In 1998 was Movie Park het eerste pretpark in Duitsland dat Halloween vierde, en in de afgelopen jaren is ons evenement uitgegroeid tot een echt festival met steeds grotere bezoekersaantallen. Natuurlijk hebben we enkele angstaanjagende verrassingen in petto voor onze gasten ter ere van deze grote verjaardag.”

Tussen 30 september en 12 november 2023 verwelkomt Movie Park Germany gasten op 25 evenementdagen in de Horrorwood Studios onder het jubileummotto “Don’t Try to Hide”. Op 7 oktober wordt ook een symbolische Halloweendag voor het goede doel georganiseerd, ter ere van het Amerikaanse initiatief “Haunters Against Hate”. Kom en ervaar het ultieme Halloween-avontuur in Movie Park Germany!

Ontdek de Duistere Geheimen van ‘Final Stop’ in Los Angeles

Bereid je voor op een meeslepende horrorervaring in Movie Park Germany met “Final Stop.” Dit verlaten metrostation in Los Angeles verbergt duistere geheimen die de stoutmoedigen aantrekken en de onwetenden de angstige nacht in sturen. Een filmteam van de Horrorwood Studios raakte vermist tijdens het opnemen van hun nieuwste splatterfilm in deze eindeloze catacomben. Nu is het aan jou om de acteurs en regisseur te vinden en de blockbuster op tijd op het scherm te krijgen.

Bewapend met bouwhelmen en opvallende vesten, leidt de laatste overlevende van het filmteam de vrijwillige zoekploeg de duisternis in. Maar de tunnels en spoorwegschachten zijn niet leeg. Onheilspellende figuren, besmet door de Acid Rain, loeren op hun volgende slachtoffers. Te midden van smalle gangen, lekkende leidingen en griezelige geluiden moet de groep een uitweg vinden om te overleven. Terwijl het kleine lampje op de helmen van de gasten de weg verlicht, wordt het geleidelijk aan zwakker in dit onheilspellende hiernamaals.

Voor de onvergetelijke horrorervaring “Final Stop” heeft Movie Park Germany samengewerkt met “Haunted Lantern”, bekend van eerdere succesvolle horrorhuizen zoals “Wrong Turn” en “Secrets of St. Elmo”. Dit kleine lampje op je helm is je enige houvast in de duisternis, waardoor je moed op de proef wordt gesteld terwijl je door dit angstaanjagende ondergrondse labyrint navigeert. Deze ervaring is geschikt voor gasten van 16 jaar en ouder. De muziek, concept design, mediacontent en structurele uitvoering zijn in handen van IMAscore en IMAmotion, terwijl Petro Art Production samen met het team van IMAmotion de authentieke rioolsetting creëert.

Murder Museum – The Art of Killing: Duik in Echte Misdaadverhalen

Voor de 25e verjaardag van het Halloween Horror Festival komt er iets unieks naar Movie Park Germany: Duitslands eerste True Crime horrorhuis, “Murder Museum – The Art of Killing,” geïnspireerd op waargebeurde gebeurtenissen.

De fascinatie voor seriemoordenaars blijft mensen boeien, en de True Crime scene is populairder dan ooit. Het “Murder Museum” brengt de gruwelijke daden van beruchte Amerikaanse seriemoordenaars tot leven in een unieke expositie. Maar naarmate je van kamer naar kamer gaat, vervaagt het museale karakter en wordt de rauwe realiteit onthuld. Het is een angstaanjagende reis die je niet snel zult vergeten.

Ontdek het Duistere Geheim in ‘Hostel’ – Een Nieuw Horrorhuis bij Movie Park Germany

Terwijl de gasten steeds dieper worden meegezogen in de expositie van ‘Hostel,’ komt er een verontrustende waarheid aan het licht: te midden van de aanwezigen bevindt zich een moordenaar…

Bij Movie Park Germany ondergaat het bekende ‘Hostel’ horrorhuis uit 2017 een transformatie. Het ruimtelijke ontwerp wordt herzien om een geheel nieuwe en angstaanjagende ervaring te bieden. Het creatieve team van Movie Park heeft een innovatieve aanpak gekozen voor dit horrorhuis. We baseren de horror op echte angst, zonder de beroemde moordenaars na te bootsen met levende acteurs om morele grenzen te behouden. In plaats daarvan worden thematisch geschikte horroracteurs in de kamers geplaatst om gasten vanaf 16 jaar mee te nemen in verschillende sinistere moordmysteries. Origineel materiaal, zoals verhoren, wordt geïntegreerd om de ervaring zo authentiek mogelijk te maken. Deze nieuwe horrorattractie is ontwikkeld in samenwerking met IMAscore, IMAmotion, Dekowerk en het STAR FM Creepy Hour podcastteam, dat niet alleen actief betrokken was bij het onderzoek, maar ook thematisch relevante content voor de wachtrij levert met hun unieke radiostemmen.

Het kwaad neemt het podium in: Entertainment en Showprogramma

In samenwerking met coöperatiepartner Dark Thrills Entertainment brengen de Horrorwood Studios de angstaanjagende liveshow “Madhouse – Insanity Lives Here” terug naar Studio 7. In het Black Hill Asylum gaan sinistere gebeurtenissen door en moeten de patiënten de experimenten van de gevreesde ziekenhuisdirecteur, Dr. Hans Killmen, doorstaan. Deze populaire show van vorig jaar wordt voortgezet met een gloednieuw hoogtepunt: een unieke wereldrecordhouder, die eerder te zien was in “America’s Got Talent,” voegt een extra laag van emotionele intensiteit toe aan de show. Enkele van de meest geliefde performers van vorig jaar keren ook terug om nachtmerries tot leven te brengen op het podium.

De Roxy 4-D bioscoop wordt overspoeld door een nieuwe demon met “The Conjuring,” een van de meest succesvolle Halloweenfilms van de afgelopen jaren. Gasten worden meegenomen in een bovennatuurlijke ervaring die uitmondt in een angstaanjagende duiveluitdrijving.

Elke evenement-dag begint de monsterparade om 18.00 uur, met een bijzonder hoogtepunt: de duivelse filmflap S.I.K. zal als de duistere heerser van de Horrorwood Studios de monsterstoet leiden in een speciaal Halloween-kostuum, waarbij S.I.K. voor het eerst fysiek tot leven komt.

Een uurlijkse lichtshow op de Horrorwood Boulevard zet het Halloweenaanbod in de schijnwerpers en onderstreept het festivalgevoel van het evenement. IMAscore, onze langdurige partner, verzorgt de bijpassende soundtrack.

Halloween draait niet alleen om angst en schrik. Op 7 oktober sluiten het Halloween-team van het park en meer dan 250 monsters van de Horrorwood Studios zich aan bij het Amerikaanse initiatief “Haunters Against Hate” om een krachtig signaal van tolerantie en gelijkheid uit te dragen.

“Ontdek de Kleurrijke Zijde van Halloween bij Movie Park Germany”

Naast een spectaculaire Halloween parade zal Movie Park op verschillende plekken het park verlichten in regenboogkleuren als een voortzetting van het succesvolle evenement van vorig jaar. Deze samenwerking met een Amerikaanse non-profit organisatie symboliseert gedeelde waarden met het motto: “Haat is het engste wat er is.”

Het Duivelse Attractiemenu: Acht Horrorhuizen en Vier Scare Zones

Voor de 25e verjaardag van de Horrorwood Studios kunnen gasten zich verheugen op twee gloednieuwe horrorattracties en enkele vertrouwde favorieten. De beproefde Mazes zoals “Hell House,” “The Slaughterhouse,” “Project Ningyo,” en “The Curse of Chupacabra” (dit jaar toegankelijk vanaf 12 jaar) brengen de gebruikelijke gruwel. Het “Circus of Freaks” krijgt een nieuwe locatie in het vierde themagebied “Fear Pier,” dat dit jaar nieuw leven wordt ingeblazen met verbeterde details. Het showensemble “Wallfahrer” uit Bochum zal hier tot vier keer per nacht een meeslepende theatershow presenteren.

“Secrets of St. Elmo – Last Hunt” in het Western-gebied heeft een licht aangepast verhaal. Mensen die menselijke botten met hun blote tanden opensnijden, hebben het verlaten mijndorp overgenomen, en er is een lange tunnel gebouwd om de inwoners te beschermen. Helaas wordt de barricade vernield door nieuwsgierige ramptoeristen…

In het mistige “Dead West”-themagebied wordt “Hillbilly Town” gecreëerd, waar de verloren spullen van verdwenen toeristen midden in het Wilde Westen liggen en sinistere kannibalen rondzwerven. Elk half uur luidt het uur van de ondergang en een vloek achtervolgt de godverlaten plek, waar meedogenloze wezens genadeloos op rooftocht gaan.

De Apocalyps van de Zintuigen: DJ Max Bering, Hypno-Casting, Mappingshow

In de Scare Zone “Acid Rain” barst de volgende Halloween party los, met DJ Max Bering, bekend van PAROOKAVILLE, die de muzikale sfeer creëert voor een angstaanjagend feest. Onder de noemer “Max Bering & Friends” zullen bekende gast-DJ’s op geselecteerde dagen ook achter de draaitafels staan, waaronder JC Zeller, Lost Identity, FRDY, T.M.O., MBP & EMPRA, waardoor het Halloween-jubileumfeest pas echt kan beginnen!

Een niet te missen klassieker op de 25e verjaardag is de hypno-casting, die de grenzen tussen werkelijkheid en illusie doet vervagen. Zintuigverwarrer Stephan Nölle heeft zijn castingstudio in de saloon weer opgezet en staat klaar om gasten met zijn hypnosekunst mee te nemen naar het onderbewuste.

“De Apocalyptische Mappingshow ‘Horrorwood Rises’ Schittert opnieuw bij Movie Park Germany”

Ervaar opnieuw het adembenemende schouwspel van de mappingshow “Horrorwood Rises” terwijl de gevels van de winkel “The Toymaker” tot leven komen met angstaanjagende muziek, effecten en verbluffende 3D-graphics. Speciaal ter gelegenheid van het 25e Halloween Horror Festival zijn er nieuwe elementen toegevoegd aan deze onvergetelijke show.

Andere Hoogtepunten van het 25e Halloween Horror Festival

Families kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur genieten van een speciaal Kinder-Halloween in Nickland tijdens alle Halloweendagen en de NRW-herfstvakantie. Van een strodoolhof bij de botsauto’s van “Back at the Barnyard Bumpers” tot een kindvriendelijk griezelhuis, er zijn tal van activiteiten voor jonge Halloweenfans van 4 tot 11 jaar oud.

Zodra de zon ondergaat, wachten er enkele achtbaanbloedstollers op de gasten! “Movie Park Studio Tour – Final Cut” biedt een razendsnelle horrorfilmervaring. In het westelijke deel van het park loert de “Baboo Twister Express” met zijn Halloween-editie op avontuurlijke bezoekers, waarbij de looping suspended achtbaan hen meeneemt naar nieuwe werelden met lichteffecten en rockmuziek. Ook “The Bandit,” de houten achtbaan, schittert in een nieuw licht dankzij een geheel nieuw verlichtingsconcept dat het westelijke gedeelte van het park nog indrukwekkender maakt.

Op het voorplein van de “Baboo Twister Express” wordt een gezellige food mile opgezet. Bovendien biedt Van Helsing’s Club dit jubileumjaar een thematisch buffet aan met voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Voor groepen tot 150 personen per tijdslot kunnen vooraf reserveringen worden gemaakt. Er zijn drie beschikbare tijdslots.

Tickets voor het Halloween Horror Festival

Toegang tot het park en het Halloween Horror Festival met griezelige straatsferen en ontmoetingen met monsters in vier Scare Zones is inbegrepen bij de reguliere Movie Park-entreekaarten. Vanwege de verwachte drukte wordt echter ten zeerste aangeraden om online tickets te kopen. Voor spontane bezoekers zijn er ook kassa’s beschikbaar.

Voor de horrorhuizen zijn tijdtickets beschikbaar en moeten online worden gekocht, samen met de toegang tot het park. Deze tickets zullen vanaf medio september beschikbaar zijn op www.moviepark.de/extras en worden gepromoot op de socialemediakanalen van het park.

Dit jaar introduceert Movie Park Germany ook een VIP-ticket, inclusief een VIP-parkeerplaats bij de kassa, een backstage-tour en andere exclusieve Halloween-ervaringen. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Voor de laatste updates en informatie, bezoek de website van het park op www.movieparkgermany.nl of www.halloween-horror-festival.nl.