Lagotronics Projects heeft de eerste interactieve walkthrough in zijn soort in Movie Park Germany geïnstalleerd

Ongeveer een half jaar geleden heeft Lagotronics Projects de opdracht gekregen voor het ontwikkelen, produceren en installeren van een nieuwe en zeer spannende interactieve walkthrough voor Movie Park Germany.

De walkthrough-attractie heeft een aantal unieke kenmerken en maakt gebruik van op maat ontwikkelde en innovatieve interactieve soft- en hardware. Het is tijd om enkele geesten te achtervolgen en de ‘Secrets of St. Elmo’ te ontrafelen.  

Secrets of St. Elmo

De nieuwe attractie is net geopend, samen met het grootste Halloween-evenement van Europa dat elk jaar plaatsvindt in Movie Park Germany. De ‘Secrets of St. Elmo’ is een spannende interactieve walkthrough waarin gasten in de rol van een spokenjager kruipen en de jonge geest Adeen vergezellen om eindelijk de stad en de salon van St. Elmo te bevrijden van zijn kwade krachten.

140 jaar geleden heeft een mijnramp de plaats in puin achtergelaten. In deze walkthrough ontdekken de gasten niet alleen de mysterieuze geschiedenis van St. Elmo, maar ontdekken ze ook een goed bewaard geheim dat de missie bedreigt en de allerbelangrijkste vraag oproept: wie heeft goed bloed en wie heeft slecht bloed? Let op: overal verschijnen spoken!

Teamperformance

De interactieve ervaring vindt plaats in het voormalige pand van de attractie ‘The Walking Dead Breakout’. Mark Beumers, CEO van Lagotronics Projects legt uit: “In dit bestaande gebouw hebben we in slechts 6 maanden een zeer unieke en innovatieve interactieve walkthrough gerealiseerd. Het was een mooie uitdaging om binnen deze strakke projectplanning met een nieuw idee te komen. Met een geweldige nieuwe verhaallijn gecombineerd met interactie en geweldige effecten, zijn we zeker in deze taak geslaagd. Het laat voor mij zien dat we een loyaal en flexibel team hebben met enorm veel kennis en doorzettingsvermogen om dit resultaat te kunnen bereiken”.   

Thorsten Backhaus, algemeen directeur van Movie Park Germany, deelt deze mening: “We zijn erg blij dat we onze gasten een nieuwe interactieve ervaring kunnen bieden en hen onderdeel kunnen laten worden van het verhaal van de verlaten Amerikaanse spookstad St. Elmo. In gedetailleerde scènes gaan bezoekers op spookjacht en ontdekken ze het grote geheim van St. Elmo. Dankzij het thema past de attractie perfect bij ons westelijk gebied en verrijkt het met een nieuwe familiebeleving. We willen het hele Lagotronics Projects-team bedanken voor de goede samenwerking en de creatieve input waarmee dit project is geïmplementeerd. “

movie park germany lagotronics projects secrets of st elmo

De eerste interactieve walkthrough in zijn soort

Wat deze walkthrough zo bijzonder maakt, is het gebruik van live acteurs, pepper’s ghosts en een op maat gemaakt interactief systeem. De live acteurs en pepper’s ghosts optimaliseren de gastervaring door middel van spanning en entertainment. Sommige live acteurs begeleiden, regisseren en triggeren de gasten om uiteindelijk het raadsel te ontrafelen. Anderen jagen gasten door de attractie heen. Uiteindelijk speelt een live acteur de rol van Adeen in een pepperghost. Gelegen in een aparte ruimte kan de acteur de gasten zien en horen, persoonlijk spreken en verrassen.

Interactief systeem op maat

Het meest indrukwekkende deel van deze attractie is het gebruik van een op maat gemaakt en innovatief interactief systeem. 

Voor deze walkthrough attractie is een custom shooter ontworpen en ontwikkeld. De shooter is wireless, werkt op batterijen, is licht van gewicht en heeft een ergonomisch ontwerp. Er zijn ook nieuwe functies in de software opgenomen om het gebruik in een walkthrough-attractie mogelijk te maken, met veel veranderende doelen in alle scènes.

Ghost-projecties, verborgen doelen en SFX

De attractie heeft twee soorten doelen geïmplementeerd: ghost-projecties en verborgen doelen. De spookprojecties verschijnen tijdens de hele walkthrough. De verborgen doelen zijn aanwijzingen om het raadsel uiteindelijk te ontrafelen. De live-acteurs, die de attractie exploiteren, helpen de gasten die verborgen hints te ontdekken. Wanneer gasten de verborgen doelen raken, worden speciale effecten geactiveerd zoals een bewegende tak, luiken die opengaan en blacklight dat geheime aanwijzingen onthult.

Bovendien helpen geur- en geluidseffecten om gasten volledig onder te dompelen in het verhaal. Met elke verborgen aanwijzing die wordt ontrafeld, zijn de gasten een stap dichter bij het oplossen van het mysterie van wat er 140 jaar geleden in St. Elmo is gebeurd. 

Bovendien beschikt de attractie over een scoresysteem om de score van elke individuele speler bij te houden. Voor elk geraakt doelwit verzamelen de spelers punten. De (hoge) scores worden aan het einde van de attractie weergegeven op een grote monitor.