Bouw derde Poolse Plopsa-park ‘Majaland Gdańsk’ officieel gestart

De voorbereidende werken van het derde Poolse Plopsa-park, Majaland Gdańsk zijn al een tijdje gestart, maar deze middag gaven aandeelhouders Momentum Capital en de Plopsa Group, in het bijzijn van bouwgroep CFE het officiële startschot. Het nieuwe themapark van maar liefst 25.000 vierkante meter is een investering van 32,5 miljoen euro en zal naar verwachting tegen de zomer van 2024 haar deuren openen.
In 2018 openden Momentum Capital en de Plopsa Group het allereerste Plopsa-park in Polen, in het grensgebied met Duitsland nabij Berlijn: Majaland Kownaty. De investeerders wilden hiermee vooral de leemte aan vrijetijdsbestemmingen voor families in Polen invullen. De vooropgestelde doelen werden vlot behaald. Kort daarna werd de bouw van het tweede Poolse Plopsa-park aangekondigd nabij de Poolse hoofdstad, Majaland Warsaw, dat op 30 april de deuren opende.

Naar het voorbeeld van Majaland Kownaty en Majaland Warsaw, kondigen aandeelhouders Momentum Capital en Plopsa aan om opnieuw samen te investeren in de bouw van een derde Poolse Plopsa-park, deze keer in Gdańsk. Het nieuwe themapark met 25 binnen- en buitenattracties van maar liefst 25.000 vierkante meter zal strategisch gelegen zijn nabij het toeristische Gdańsk, dicht bij de S6 snelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid en zal naar verwachting tegen de zomer van 2024 de deuren openen. Het gaat om een investering van 32,5 miljoen euro.

Deze middag werd dan ook het officiële startschot voor de bouw van het nieuwe park gegeven in aanwezigheid van Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, Bruno Lambrecht, verantwoordelijke van de bouwgroep CFE en Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

“De bouw van ons derde themapark in Polen, ditmaal in Gdańsk vormt onderdeel van onze totaalstrategie in Centraal- en Oost-Europa. Momentum Capital heeft de ambitie om daar de leidende partij te zijn in het lokaliseren, thematiseren en lanceren van themaparken met de beste business partners. Met CFE en Plopsa hebben we een jarenlange succesvolle relatie. Ook voor de komende jaren willen wij gaan groeien met het aantal themaparken in Centraal- en Oost-Europa.”, aldus Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital.

De Plopsa Group telt ondertussen 10 parken: zes in België, één in Nederland, één in Duitsland en twee in Polen, Majaland Kownaty en Majaland Warsaw.

“We zijn blij dat we dit opnieuw samen met Momentum Capital kunnen realiseren.”, licht Steve Van den Kerkhof – CEO van de Plopsa Group – toe. “De bouw van het eerste park was een grote uitdaging omdat we iets ongezien en vernieuwends in Polen deden. Ondertussen hebben we veel geleerd. Deze learnings namen we mee naar het nieuwe park in Warsaw en nemen we nu ook mee naar Gdańsk. Majaland Gdańsk zal, zoals de naam al doet vermoeden, gedomineerd worden door het populaire karakter Maya De Bij. Daarnaast krijgen De Smurfen ook een prominente plaats in het park. Voor de realisatie doen we opnieuw een beroep op de Belgische bouwgroep CFE, die zelf ook in Polen actief is. Met de drie Poolse parken, Majaland Kownaty, Majaland Warsaw en Majaland Gdańsk verwachten we jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.”, besluit Van den Kerkhof.