Opening van het nieuwe Rotterdam in Madurodam door Burgemeester Aboutaleb

Iconische Rotterdamse gebouwen op schaal

Vandaag heeft burgemeester Aboutaleb van Rotterdam het nieuwe Rotterdam-gedeelte in Madurodam feestelijk geopend. Deze indrukwekkende toevoeging aan het park toont gedetailleerde miniaturen van iconische Rotterdamse gebouwen, zoals de Markthal, het Depot en de kubuswoningen.

Feestelijke opening en presentatie

Tijdens de feestelijke opening genoten de genodigden van een boeiende presentatie over de totstandkoming van de nieuwe miniaturen. Dit werd gevolgd door een feestelijke onthulling en een gezellige borrel.

Rotterdam in Madurodam: een Rotterdams gevoel

Burgemeester van Madurodam Noor (16) verklaarde: “Madurodam is Rotterdamser dan ooit. Rotterdam is niet alleen een stad, het is een gevoel, een gemeenschap en een voorbeeld van doorzettingsvermogen. Dit zie je terug in het nieuwe Rotterdam in Madurodam.”

Ontdek de Rotterdamse iconen in Madurodam

Vanaf vandaag kunnen bezoekers genieten van diverse nieuwe Rotterdamse iconen. De indrukwekkende modellen van De Rotterdam, de Markthal, het Depot, de Euromast, de Erasmusbrug, de kubuswoningen, SS Rotterdam, Hotel New York, Station Blaak en Restaurant De Boompjes tonen waarom Rotterdam beroemd is om haar moderne en innovatieve architectuur. Een absolute must-see voor elke Rotterdammer!

Interactieve elementen en verborgen parels

In de miniatuurgebouwen van Rotterdam zijn talloze interactieve en speelse elementen verstopt. Bezoekers kunnen op zoek naar een abseiler op de Euromast of het geliefde Rotterdamse olifantje Olli in het park. Daarnaast kunnen bezoekers de glazenwasser aan het werk zetten op De Rotterdam en ‘belletje lellen’ bij bekende en minder bekende Rotterdammers in de Markthal.

Kom en ontdek de verborgen parels en geniet van de prachtige Rotterdamse iconen in Madurodam!

Foto Madurodam
Rotterdamse burgemeester Aboutaleb opent nieuw Rotterdam gedeelte in Madurodam
Foto Madurodam