LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE Oberhausen in kerstsferen

Kerstman van Lego en kerstraadsels op de zeebodem in Oberhausen

Terwijl honderden Nederlanders in winkelcentrum CentrO Oberhausen en op de naastgelegen kerstmarkt in Oberhausen hun kerstinkopen doen, bevindt zich even verderop in Legospeeltuin LEGOLAND Discovery Centre een kerstachtig kinderwalhalla van miljoenen Legosteentjes. Vanaf 1 tot en met 26 december staat de indoor legospeeltuin op een uur rijden van Arnhem helemaal in het teken van Kerstmis. In het naastgelegen SEA LIFE, met meer dan 5.000 zeedieren, is het van 30 november tot en met 31 december bovendien tijd voor een tropische kerst. Ook Sinterklaas maakt op 6 december op terugreis naar Spanje nog een tussenstop in het grootste SEA LIFE aquarium van Duitsland.

Bob de Bouwers in de dop leren tijdens een modelbouwwerkshop hoe ze de kleurrijke Legosteentjes in een handomdraai omtoveren tot een slee. Daarnaast kunnen bezoekers levensgrote kerstbouwwerken van Lego bewonderen, zoals een kerstboom, sneeuwpop of de Kerstman – een mooie locatie voor een familiekiekje voor de jaarlijkse kerstkaart. In de Lego-fabriek ontvangen kinderen bovendien een speciale Lego Duplo-steen in kerstuitvoering.

Tropische kerst in SEA LIFE
Na de kerstmarkt en de legosteentjes is het slechts een klein stukje lopen naar SEA LIFE Oberhausen. Hier zijn de dennentakken en kerstballen echter ver te zoeken; het grootste SEA LIFE aquarium met meer dan 2 miljoen liter water en ruim 5.000 zeedieren is helemaal in tropische kerstsferen gehuld. Voor de kleine bezoekers zijn in de onderwaterwereld cadeautjes verstopt die onderdeel zijn van een kerstraadsel. De kerstman is bovendien drie voorwerpen kwijtgeraakt, die jonge detectives moeten opsporen. Wanneer ze alle voorwerpen vinden ontvangen ze een kleine kerstverrassing. Een aantal jonge zwartpuntrifhaaien viert dit jaar hun eerste kerst: sinds een paar maanden bevolken zij het ondiepe bassin van de grootste haaienfokkerij van Duitsland.

Op 6 december brengt Sinterklaas op terugreis naar Spanje een bezoek aan SEALIFE om de ca. 1.500 zeedieren in het grote oceaanbassin een cadeautje te brengen. Met een zak vol lekkernijen en in een wetsuit waagt hij zich in het zes meter diepe bassin.

Een voordelig combiticket voor LEGOLAND Discovery Centre en SEA LIFE is online verkrijgbaar op www.legolanddiscoverycentre.de of www.sealife.de.