Keukenhof tuinmannen planten bloembollen met de Amerikaanse ambassade in Den Haag

Gisteren nam H.E. Shefali Razdan Duggal, in samenwerking met de tuinmannen van Keukenhof, deel aan een bloembollenplantceremonie bij de residentie in Den Haag.

Ook vertegenwoordigers van Royal Athos droegen hun steentje bij. Tijdens dit evenement stond de waardering voor de langdurige relatie tussen de Nederlandse bloembollensector en de Verenigde Staten centraal.

De Verenigde Staten spelen een cruciale rol in zowel Nederland als de bloemensector. Als grootste exportpartner voor Nederlandse bloembollen en -planten, ontvangt de VS miljoenen bloembollen die bestemd zijn voor de teelt van tulpen voor de Amerikaanse markt. Dit symboliseert de diepgewortelde samenwerking tussen beide landen en hun geïntegreerde toeleveringsketen. Het decennia oude pre-clearance programma, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, vormt een solide basis voor de handelsbetrekkingen.

Het planten van bloembollen bij de residentie van de Amerikaanse ambassadeur is tevens een eerbetoon aan de ontelbare Amerikaanse bezoekers van Keukenhof. Elk jaar betreden veertien procent van de bezoekers van Keukenhof de poorten uit de Verenigde Staten.

In 2024 zal Keukenhof haar 75-jarig jubileum vieren als bloemententoonstelling. Oorspronkelijk opgericht door Nederlandse bloembollenkwekers en -exporteurs als een showtuin voor hun producten, is Keukenhof sinds de opening in 1950 uitgegroeid tot een wereldberoemd fenomeen. Jaarlijks trekken meer dan een miljoen bezoekers van over de hele wereld naar de bloemententoonstelling. Dit draagt aanzienlijk bij aan het toerisme en de bloemensector in Nederland.

De tuinmannen van Keukenhof zetten nu hun werk voort in het eigen park, waar ze de komende weken maar liefst 7 miljoen bloembollen met de hand zullen planten.

In 2024 is Keukenhof geopend van 21 maart tot en met 12 mei.