Keukenhof sluit een succesvol jubileumseizoen

Keukenhof in Lisse heeft het jubileumseizoen van 2024 met succes afgesloten. Tussen 21 maart en 12 mei bezochten meer dan 1,4 miljoen mensen het park.

Op 19 maart opende Prinses Margriet de 75e jubileumeditie van Bloemententoonstelling Keukenhof. Dankzij de inzet van vele gepassioneerde mensen is Keukenhof in 75 jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Dit jubileumjaar werd gevierd met diverse festiviteiten, waaronder een jubileumtentoonstelling, een documentaire uitgezonden door RTL en een openluchtconcert verzorgd door het Metropole orkest. De documentaire is nu beschikbaar op Videoland en het Keukenhof Concert wordt uitgezonden op Tweede Pinksterdag en zondag 16 juni op NPO 1.

Het merendeel van de bezoekers kwam uit Nederland (20%), gevolgd door Duitsland, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk. Hoewel het aantal bezoekers uit Azië niet terug is op het niveau van vóór de Covid-pandemie, verwelkomde het park toch bezoekers uit meer dan 100 verschillende landen.

Door het gebruik van tijdsloten kon Keukenhof het aantal bezoekers per dag goed beheren, wat heeft bijgedragen aan een geoptimaliseerde logistiek en beleving in het park. Deze aanpak zal ook in de toekomst de aandacht van Keukenhof behouden.

Keukenhof was vaak uitverkocht tijdens het seizoen en het parkeerterrein stond vol met campers. Veel bezoekers maakten gebruik van de directe Keukenhof Express vanaf Schiphol, Leiden, Amsterdam RAI of Haarlem, en er reden pendelbussen van touroperators vanuit Amsterdam naar Keukenhof.

Gedurende het hele jaar heeft Keukenhof 40 vaste medewerkers, maar tijdens het seizoen wordt dit aantal opgeschaald naar 1000. Algemeen directeur Sandra Bechtholt is trots op het feestelijke seizoen en de passie waarmee alle medewerkers en betrokkenen zich hebben ingezet voor de bloemen en de gasten.

De vroege bloei in het park, samen met de bloeiende bloembollenvelden in de Bollenstreek, trok veel bezoekers. Ondanks de regen in de laatste week, wist het tuinteam het park tot de laatste dag optimaal te onderhouden door op meerdere plekken tulpen en andere bloemen bij te planten.

Keukenhof zal in 2025 geopend zijn van 20 maart tot en met 11 mei.