De Keukenhof is weer open, de lente is begonnen

Vanochtend heeft de bloemententoonstelling Keukenhof haar eerste bezoekers verwelkomd. Het lentepark is een populaire bestemming om in het voorjaar te genieten van miljoenen tulpen, narcissen en andere bolbloemen die in bloei staan.

Naar verwachting zullen tot en met 14 mei meer dan 1 miljoen mensen uit de hele wereld de bloemententoonstelling bezoeken. Keukenhof speelt daarmee een belangrijke rol in de toeristische- en bloemensector van Nederland.

Record Nederlandse bezoekers

Directeur Jeroen Duyster zegt: “2023 is vooral een warm welkom voor internationale bezoekers.” Vorig jaar ontving Keukenhof een recordaantal Nederlandse bezoekers. “We kijken ernaar uit om bezoekers vanuit de hele wereld weer te verwelkomen. Door bezoekers te spreiden over verschillende dagen, zorgen we voor een optimale beleving in het park en een goede bereikbaarheid.” Keukenhof werkt voor het seizoen 2023 met entreekaarten op datum en een maximaal aantal bezoekers per dag.

Lees ook: Fien en Teun planten bloembollen in de Keukenhof

7 miljoen bloembollen

De eerste krokussen, hyacinten en tulpen staan al in bloei en de bezoekers kunnen vanaf de eerste dag genieten van het kleurrijke park. In de herfst hebben Keukenhof tuinmannen 7 miljoen bloembollen met de hand geplant. Ook in de Bollenstreek zijn de eerste bloembollenvelden al in bloei te zien.

Bloemenshows

Niet alleen buiten, maar ook binnen zijn er bloeiende bloemen en planten te zien in de paviljoens, waar wekelijks wisselende bloemenshows te bewonderen zijn. Dit voorjaar zullen bloemenkwekers hun mooiste bloemen en planten aan Keukenhof leveren.

Keukenhof is geopend van 23 maart tot en met 14 mei 2023.

De eerste bezoekers van de Keukenhof van seizoen 2023.

Gerelateerde berichten