Nieuwe virtual reality-avonturen op Europa-Park-achtbanen

Dit voorjaar is Europa-Park dé bestemming voor nieuwe VR-avonturen op de achtbanen Eurosat CanCan Coaster en Alpenexpress ‘Enzian’.

Het hoogtepunt is de nieuwe achtbaanrit die vandaag, 16 april, wordt geopend, waarin het verhaal van de ‘Phantom of the Opera’ virtueel tot leven komt.

Het beroemde liefdesverhaal wordt op onze achtbaan virtueel tot leven gebracht. Maar hoe werkt VR in achtbanen eigenlijk? Wij noemen het Coastiality. Hierbij beleven bezoekers de sensatie van een achtbaanrit, gecombineerd met een uniek VR-avontuur. Tijdens de rit zien ze een film binnenin de VR-headset, waardoor ze zich in een andere wereld wanen, terwijl ze tegelijkertijd de G-krachten, de wind en de bewegingen van de achtbaan voelen.

Een gloednieuw VR-avontuur wacht in de indoor achtbaan Eurosat, gelegen in het Franse themagebied. Het verhaal van de ‘Phantom of the Opera’ ontvouwt zich in elke bocht van de rit, waarbij de bekende muziek van Andrew Lloyd Webber het avontuur begeleidt. Voor de rit kunnen bezoekers al de VR-headset opzetten en vrij bewegen door de pré-show-ruimte, waarbij de fysieke omgeving exact is nagebootst in virtual reality. Trailer Eurosat

Ook op Alpenexpress ‘Enzian’, gelegen in het Oostenrijkse themagebied, kunnen bezoekers op 14 mei 2024 weer genieten van nieuwe VR-avonturen, waaronder ‘Fina & de Yomis’, samen met 6 andere verhalen. Na het opzetten van de VR-headset worden ze ondergedompeld in adembenemende virtuele avonturen die ze niet snel zullen vergeten.

VR op Alpenexpress ‘Enzian’ – Foto Europa-Park

Coastiality is slechts een voorbeeld van de innovaties in Europa-Park. Ontwikkeld door dochterbedrijven VR Coaster, Mack Magic en MackOne, vind je deze technologie al sinds 2013 bij ons. En natuurlijk blijven we innoveren, dus als je van vernieuwing houdt, zit je bij Europa-Park altijd goed.

Christine en de Phanton – Foto Europa-Park