Nederlandse bezoekster 100.000ste passagier op achtbaan ‘Voltron Nevera powered by Rimac’

De gloednieuwe multi-lanceerachtbaan ‘Voltron Nevera powered by Rimac’ in het nieuwe Kroatische themagebied van Europa-Park is nu al een doorslaand succes en wordt met enorme enthousiasme ontvangen door bezoekers.

Nog geen week na de officiële opening verwelkomde de 14e achtbaan van Europa-Park vandaag (2 mei) al zijn 100.000e passagier, die na de rit werd begroet met slingers en een boeket bloemen van de managing partners Michael en Thomas Mack. De Nederlandse Anne-Marie Vonk, die met haar man een korte vakantie viert in het Europa-Park Resort, was verrukt door deze verrassing. Het echtpaar uit Alphen aan den Rijn concludeerde: “De nieuwe achtbaan en de thematisering zijn werkelijk fantastisch!”

Michael Mack verklaarde: “Met Voltron Nevera en het Kroatische themagebied voegen we opnieuw een hoogtepunt toe aan Europa-Park. De achtbaanervaring is wereldwijd uniek, en ik ben verheugd dat onze bezoekers dat ook zo ervaren.” Thomas Mack deelde in de vreugde over de positieve reacties: “Het is geweldig om te zien hoe Voltron Nevera zo enthousiast wordt ontvangen door zowel nationale als internationale gasten. Het is prachtig om te zien dat de achtbaan mensen van alle leeftijden weet te bekoren.”

Het grootste attractiepark van Duitsland opende na meer dan twee jaar bouwen op 26 april een nieuw type achtbaan van MACK Rides, een zogenaamde Stryker-coaster. Europa-Park fungeert al sinds 1975 als een showcase voor het moederbedrijf MACK Rides, waarin de nieuwste attracties als eerste worden gepresenteerd. De achtbaan lanceert passagiers vier keer tot 100 kilometer per uur, inclusief een keer achteruit. Met zeven inversies, 2,2 seconden gewichtloosheid achter elkaar en de steilste lancering ter wereld met 105 graden, vestigt de nieuwe achtbaan talloze records.

Nederlandse bezoekers die deze week Europa-Park bezochten, hebben geluk: zij behoren tot de eersten die een ritje kunnen maken in deze wereldprimeur van een achtbaan, waar de hele attractieparkindustrie reikhalzend naar heeft uitgekeken. Ook kunnen ze tijdens de meivakantie als eerste het vernieuwde Oostenrijkse themagebied ervaren. De officiële opening van dit gebied is op 14 mei, maar het kan al worden ontdekt tijdens de zogenaamde ‘soft-opening’.

Foto Europa-Park