Europa-Park’s nieuwste achtbaan ‘Voltron Nevera’ rust op een solide Belgisch fundament

Nieuw in Europa-Park: De Spectaculaire Achtbaan ‘Voltron Nevera’

Innovatie in Attractieparken

Onlangs werd in Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark, de gloednieuwe achtbaan ‘Voltron Nevera powered by Rimac’ in bedrijf genomen. Mack Rides, het moederbedrijf van Europa-Park, was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze baanbrekende achtbaan. Deze unieke ‘Stryker-coaster’ is nergens anders te beleven. Voor Mack Rides is Europa-Park de ideale ‘showroom’ om de nieuwste attracties en concepten te introduceren. Het Belgische staalbedrijf CSM Steel Structures leverde een belangrijk onderdeel van het fundament: de steunpilaren. Het bedrijf en zijn medewerkers zijn bijzonder trots op deze prestatie.

Stalen Hoogstandjes van CSM

CSM uit het Limburgse Hamont-Achel is een van de belangrijkste Europese bedrijven op het gebied van hoogwaardige staalconstructies. Jimmy van Thillo, projectmanager bij CSM, vertelt: “We werken al jarenlang voor onder andere attractieparken. Onze specialistische kennis en ervaring maken ons uniek. We verrichten standaardwerk, maar staan vooral bekend om onze niet-alledaagse projecten. Attracties worden steeds spectaculairder en staal is het ideale materiaal om deze technische hoogstandjes te realiseren. Onze constructies voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen, en dat maakt ons werk zowel leuk als uitdagend.”

Jarenlange Samenwerking met Mack Rides

Mack Rides, het moederbedrijf van Europa-Park, heeft al meer dan 15 jaar een goede relatie met CSM. Hierdoor krijgt CSM regelmatig opdrachten voor staalprojecten wereldwijd. Jimmy van Thillo licht toe: “We werkten onlangs bijvoorbeeld voor projecten in Florida en zijn nu bezig voor parken in Zuid-Korea, Portugal, Oostenrijk, Engeland en China.” Wanneer CSM voor Europa-Park werkt, weet Jimmy dat het altijd om iets unieks gaat, zoals bij ‘Voltron Nevera’.

Recordbrekende Attractie

Met ‘Voltron Nevera’ zet Europa-Park een nieuwe standaard. Deze innovatieve achtbaan vestigt diverse nieuwe records. Het is de langste lanceerachtbaan in Europa en heeft de steilste lancering ter wereld. Bezoekers worden vier keer gelanceerd (waaronder één keer verticaal en één keer achterwaarts) met een snelheid tot 100 km/u, gaan zeven keer over de kop en ervaren gewichtloosheid op ruim dertig meter hoogte, gedurende meer dan twee seconden. Jimmy van Thillo: “De steunpilaren die we hiervoor produceerden, zijn enorm. Ze wegen maar liefst 500 ton (500.000 kg).”

Samenwerking en Proces

Hoe verloopt de samenwerking met Mack Rides? Jimmy van Thillo legt uit: “Wij ontvangen uitgewerkte bouwtekeningen en zetten onze engineers aan het werk. Daarna volgt de productie: snijden, zagen, boren, lassen en coaten. Na zorgvuldige stappen en strenge controles verzenden we de onderdelen in zeecontainers of op trailers naar het park, waar de montage vaak door een onderaannemer plaatsvindt. Als staalbouwer volgen wij het bouwproces nauwgezet en zorgen we voor oplossingen wanneer nodig.”

Betrokken Medewerkers

CSM betrekt haar circa 150 medewerkers actief bij de projecten. Jimmy van Thillo: “Als een achtbaan wordt geopend, vertellen we daarover in onze interne nieuwsbrief. Onze medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal en we laten hen graag zien waar zij aan bijdragen. Veel medewerkers zijn trots op hun werk en vertellen er vaak over aan anderen. Natuurlijk houden we rekening met onze geheimhoudingsplicht. Verschillende medewerkers gaan in hun vrije tijd kijken naar het eindresultaat, en ikzelf ook. Toen wij 50 jaar bestonden, vierden we dat met onze medewerkers en hun partners in Europa-Park, omdat evenementen daar ook uitstekend georganiseerd worden.”

Over Europa-Park

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark, gelegen in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas. Het park biedt enorm veel, met Europese landen nagebouwd in themagebieden tot in de kleinste details. Bezoekers kunnen genieten van meer dan 100 attracties en shows, waaronder veertien achtbanen. Europa-Park heeft ook een van de grootste waterparken van Europa, Waterwereld Rulantica, en biedt tal van overnachtingsmogelijkheden, waaronder zes bijzondere themahotels. Het park is al acht keer uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld.

Bezoek Europa-Park deze Zomer

Kom je deze zomer naar Europa-Park? Daar krijg je geen spijt van. Europa-Park is in het zomerseizoen 2024 dagelijks geopend van 09.00 tot minstens 18.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.europapark.de/nl.